Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Pillereitä piisaa

Kun on ollut hoitoja äsken, syödään lääkkeitä. Eilen jäi kortisonit ottamatta. Olin vähän sekaisin pillereistä. Meillä oli ennestään Dexametasonia, mutta hoitaja oli laittanut listalle Prednisonia, jota tulimme ostaneeksi. Aiemmin otetut kortisonit tuntuvat haittaavan yöunia. Heräsin noin kuuden aikaan ja uni oli hakusissa. Jatkoin Mandelan elämäkerran lukemista. Tyynyliina oli lähtenyt irti. Ihmettelin, että toimiiko se niinkuin pöytäliina, kun on niin koristeellinen eikä tuntunut löytyvän aukkoa, mistä työntää tyynyn sisään. Pidetään vain irtonaisena tyynyn päällä. Aukko löytyi sitten. Oli pidemmällä sivulla.

Tosin jalkapallokin haittaa nukkumista. Tosin yömatsin Brasilia-Kolumbia aikaan nukahtelin. Säälittää Neymarin kohtalo. Sai selkäänsä iskun, jonka takia välilevy vaurioitui ja tähti on loppukisat sivussa. Hänen peliään oli mukava katsoa. Mitenkähän Brasilian käy loppupeleissä ilman häntä.

Otin kortisonin lisäksi Somacia, joka suojaa vatsaa. Hoitaja mainitsi jostakin muusta vatsansuojalääkettä, jota voisi ottaa Somacin lisäksi.

Primperania otin pahoinvoinnin ehkäisemiseen ja otan vielä kaksi lisää, päivällä ja illalla. Jos ei riitä, varastossa on stydimpää kamaa Granisetron Stadaa.

Mycostatinia, joka on nestemäistä, pitäisi saada otetuksi neljä kertaa päivässä. Sitä laitetaan kielen päälle ja annetaan levitä suuhun, jota sen on tarkoitus suojata.

Vaimon mukaan on syytä ottaa maitohappobakteeritabletteja eli probiootteja. Otan siin Precosan -kapseleita pari päivässä.

Tahtoo olla minulla haastavaa näiden kaikkien muistaminen.  

Tänään on aika pistää Neulasta-piikki.

Olen ajatellellut aloittaa isomman sekatekniikkayön purjeveneaiheesta, josta tein lyijykynätyön.

Mereltä on noussut sankkaa merisumua tänä aamuna.

Illalla tulee ystäviä kylään. Ei ole nähty pitkään aikaan. Kivaa. Futistakin on luvassa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laitapa työ sitten näkyville;)

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, kunhan saan tehtyä. En ole vielä aloittanut.

Anonyymi kirjoitti...

Oisko Pariet, Zolt, Nexium vatsansuojalääke- vaihtoehtoja ?

Heikki Honkala kirjoitti...

Nexium kuulostaa tutulta. En osaa sanoa.