Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 23. elokuuta 2014

Sanojen visuaalisuus, toipumisen edistymisestä, parisuhdebarometri, anteeksipyyntö, blogin teemoista ja erikoinen kysymys



Sanojen visuaalisuus

Yksi kommentaattorikin sanoi ei pitävänsä sanasta blogaaja. Jäin eilen miettimään syitä omaan antipatiaani. Se ei vain kuulosta äännellisvisuaalisesti hyvältä. Jos kahteen tauluun on roiskittu eri värejä, toinen saattaa näyttää kauniilta ja toinen rumalta. Tuon sanan äänteet ja melodia eivät soi hyvin. Se tuo mieleen roskalavojen siivoamista ja sen tapaisia asioita.

Terveys

Työterveyslääkäri soitti eilen. Hän oli saanut papereitani Syöpäklinikalta ja edellisestä työterveysketjusta. Niissä oli riittävän tuoreita sokeriarvoja jne. ja ne olivat kohdillaan. Kilpirauhasarvoja ei kuitenkaan löytynyt kuin kahden vuoden päästä ja niinpä minä menen labraan lomareissun jälkeen.Tälläkin voitaisiin saada selitystä väsymykseen.

Voi olla, että väsymys vähenee käsi kädessä muiden oireiden katoamisen kanssa. Ruuansulatuskaan ei ole vielä normaalia.

Välillä jo luulin unentarpeeni vähentyneen. Eilisaamulla uni kuitenkin maistui ja niin kävi tänäänkin, kun nousin vasta puolilta päivin. Illalla tosin en saanut unta ilman unilääkkeitä. Voi olla, että kaikenlainen tekeminen ja seurustelukin kuluttaa voimavaroja, mitä pitää kompensoida nukkumalla. Toissa iltana kävi vanha luokkakaverini, jonka kanssa emme olleet tavanneet yli 40 vuoteen. Punaisen sekunnin tuijottelimme toisiamme ovella, kun olimme kumpikin niin muuttuneet ulkonäöltämme. Illan mittaan sitten päivittelimme toisillemme elämäkertojamme. Eilisiltana piipahtivat vanhimman poikamme appivanhemmat.

Silmät rähmivät. Pitäisi laittaa tippoja neljä kertaa päivässä, mikä on melkein mahdoton tavoite näin hajamieliselle. Tuppaa haittaamaan lukemista. Varsinkin iltaisin, kun valokin on huonompi kuin päivällä. Ärsyttää lääkevalmistajan tapa pakata aine pikkuruisiin muoviputeleihin, joista riittää useammaksi kerraksi. Systemaattisella ihmisellä viimeinen puteli on varmaan tietyssä paikassa odottamassa käyttöä. Ehkä tuollakin tavoin voidaan lisätä myyntiä. Minunlaiseni hutilus tarvitsee pullon, jossa koko tavara on samassa tilassa ja sellaisen ostinkin eilen.

Parisuhdebarometri

Tunnemme taas aika voimakasta yhteenkuuluvaisuutta, läheisyyttäkin.

Anteeksi

Tulin sanoneeksi eilen, että voi jättää postaukseni lukematta, jos avoimuus ärsyttää. Se oli kategorisen tylysti sanottu. Anteeksi töppäykseni. Muut blogini aiheet saattavat hyvinkin kiinnostaa. Laitoin tähän postaukseen väliotsikot, jotka voivat auttaa lukemisen valikoinnissa. Intuitioni sanoo, että avoimuuden arvostajia on enemmän kuin siit ärsyyntyjiä. Siksikin pidän kiinni linjastani. Yritän välttää ylilyöntejä.

Blogin teemat

Olen nyt saanut kannustusta pitää blogini moniteemaisena. Luulen tekeväni niin ainakin toistaiseksi. Koen sen itselleni luontevaksi ja ajankäytön kannalta se on taloudellista. Varmaankin jatkan blogiani vielä 20.10. jälkeen. Ei tämä toipuminen niin vauhdikasta tunnu olevan. Voin myös kertoa miten toipilaan paluu töihin sujuu.

Erikoista

Kävin eilen pankissa perumassa HSL:n suoraveloitukset. Halusivat päivittää tietoni ja kysyivät osoitetietojen yms. lisäksi kaikenlaista. Viimenen kysymys löi minut ällikällä. Kysyttiin onko minulla vaikutusvaltaisia sukulaisia. Kun päivittelin kysymysta ja kerroin veljeni olleen Nurmijärven valtuustossa, mikä ei liene kovin suurta vaikutusvaltaisuutta, minulle täsmennettiin tarkoitettavan lähinnä ulkomailla asuvia. Jos tällainen sukulainen olisi löytynyt, olisin saanut lisää kysymyksiä. Ymmärrykseni ei yksinkertaisesti riitä käsittämään, mikä yhteys asialla on pankkisuhteeseeni.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Minä jatkan blogiani edelleen. http://leenaruotonen.d-blog.fi/
Siinä kerrotaan samasta lymfoomasta mikä sinulla on eli DLBCL:stä. Eikö sinulla olekin se? Lukijoille, ainakin heille, jotka ovat itse lymfoomalaisia, on tietysti kiinnostaa tietää se, kuinka paraneminen jatkuu. Itse sairastuin reilut viisi vuotta sitten ja hoitojen jälkeen ei tautia ole esiintynyt, peloistani huolimatta. Olen terve ja työkykyinen. Ihmiset ovat iloisia ja saavat itsekin toivoa, kun voivat lukea, että syövästä voi todella parantua. Terv. Leena Ruotonen

Heikki Honkala kirjoitti...

Hei Leena ja kiitos kommentistasi! Hyvä näkökulma tuokin. Sama tauti minulla lienee: diffuusi suurisoluinen B-soluinen non-Hodgkin lymfooma. T. Heikki

Anonyymi kirjoitti...

Juuri pari päivää sitten luin eräästä toisesta blogista, että lapsen tilin avaaamisen yhteydessä kirjoittajalta kysyttiin tietoja varoista omalla tilillä. Kommenteista kävi ilmi, että liittyy rahanpesun ehkäisemiseen.

Asustelen silloin tällöin Herttoniemessä, ja olen katsellut taivaskuviasi aiemmin ennen tätä blogia. Ikävää, että aihepiiri muuttui noin dramaattisesta syystä - hauska silti lukea laajemmin ajatuksiasi. Iloitsen myös siitä, että hoitosi ovat tepsineet. Hyvää syksyn jatkoa!

T. Kala

Heikki Honkala kirjoitti...

Rahanpesua on syytäkin estää. Muut minulle esitetyt kysymykset koskivat tuloja, menoja, toistuvaissuorituksia yms. Ajatus oli varmaan arvioida asiakkuuteni potentiaalia. Ehkä saisin tarjouksia, jos olisin varakkaampi.

Katsotaan, innostunko taas napsimaan taivaskuvia. Muille tiedoksi, että asumme aika korkealla ja parvekkeeltamme on mukava ihailla taivaankannen moninaisuutta. Niin ja napsia kuvia.

Kuvia täällä: http://herttoniementaivasnayt.blogspot.fi/

Mukavaa syksyä sinullekin T. Kala.