Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kuninkaalliset kivut

Kivunlievitys ei mennyt hampaidenpoiston jälkeen ihan nappiin. Typeryyttäni jäin odottelemaan puudutusten vaikutusten loppumista. Kipu tuli sitten kovana ja saamani Tramal vaikutti hitaasti. Olen saanut kärsiä kuninkaallisista kivuista. Olen vaihtanut asentoa ja kuljeskellut hermostuneena. Harjoittelija keksi, että jääpussi auttaisi. Valitettavasti niitä ei ollut valmiina vaan piti pakastaa. Yhden potilaan vaimo keksi konstin, jonka minunkin olisi pitänyt muistaa - jääpalat. Ne auttavat kun suu on tulehtuntu ja sen takia kipeä. Tehoaa tähänkin.

Jääpussin suhteen on sellainen ongelma, että minun alanaamaani verhoaa turkki. Se eristää turhan hyvin. Kun työnnä pussilla partaa vastavirtaan, pussi pääsee lähemmäksi ihoa. Auttaa jääpussikin.

Nyt kipu on laantunu jotenkin siedettäväksi. Sain toisen Tramalin.

Minusta leukakirurgian porukka olisi voinut neuvoa selvemmin ottamaan kipulääkettä ajoissa. Samoin oman osaston hoitajat olisivat voineet arvioida tarvetta eikä odottaa pyyntöäni.

Verenpaineeni on 112/184. Harjoittelija arveli, että siitä pitää soittaa päivystävälle lääkärille.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä sinä sitten joudut kärsimään vaikka ja mitä! Ja kärsit ne sankarillisesti, ellet jopa kuninkaallisesti.

Tsemppiterveisin Lissu

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Lissu! Joskus tällaistakin. Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin olisi pitänyt jonkun älytä antaa kipulääke ajoissa!? Kysele jatkossa mikä vaikutusaika..... Kivun hallinnassa tärkeä osa on kivun ennakointi ja valitett. joskus saa potilas olla skarppina kyselemässä, mitä tuleman pitää!!!