Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 29. syyskuuta 2016

Käänteishylkimisoire poistunut

Käänteishylkimisoireet voivat olla vaikka minkälaisia. Suuni on ollut aftamainen ja tulehtuneen tuntuinen. Siitä on otettu näyte, mutta mitään huolestuttavaa ei ole ilmennyt. Lääkäri arveli, että se voi olla käänteishyljintäoire. Niitä on sekä akuutteja että kroonisia.

Suuvaivani on kadonnut. Ilmenemisajankohdasta päätellen se oli tyypiltään akuutti. Nyt kun alan lähentyä iältäni neljää kuukautta, olen muodollisesti kroonisten käänteishyljintäoireiden vaiheessa. En ole huomannut mitään uutta vaivaa.

Kun soitin uudesta veriryhmästäni hematologian poliklinikalle, hoitaja sanoi, että olen tässä vaiheessa untuvikko. Alan saada sulkia ja uusi veriryhmäni on sellainen.

Otin toissayönä yhden Mirtazapin-pillerin (15 mg), kun en löytänyt viimeisiä Stella-nappejani. Käyttöohjeen mukaan lääke on tarkoitettu masennukseen. Sitä kai otetaan myös unettomuuteen. Minä nukuin sillä oikein hyvin, mutta pitkältä aamupöhnältä en välttynyt. Tuoteselosteen mukaan lääke alkaa vaikuttaa masennukseen vasta parin viikon päästä. Minä otin pillerin nukkuakseni. Kumma. että se auttoi nopeasti. Luultavasti lääkäri ei halua määrätä sitä minulle unilääkkeeksi.

Käytän Mycostatinia, joka on tarkoitettu suuontelossa ja suolistossa ilmenevien sienitulehdusten torjumiseen. Lääke muistuttaa maultaan ja koostumukseltaan penisilliiniä. Otan sitä neljä kertaa päivässä ruokailujen yhteydessä.

Pullonpohja on tulossa aika pian esiin. Vaimoni yritti ostaa sitä lisää, mutta apteekissa kerrottiin, että se on poistuva lääke ja sitä on enää vain Tampereella. Tarvitsen korvaavan lääkkeen. Soitin juuri sairaanhoitajalle hematologian poliklinikalle. Hän palaa asiaan.


Ei kommentteja: