Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 27. syyskuuta 2016

Leikkipaikka automyymälässä

Kun kärsin hoippumisesta, minua vaivasi huimaus, kun nousin seisomaan. Jouduin istuutumaan uudelleen tai kumartumaan ja nojautumaan vaikkapa sohvan reunaan. Minulla on ollut samantyyppisiä oireita ennen leukemiaakin, mikä on johtunut kai sykkeeni tasosta.

Pohdin johtuuko hoiperteluni surkastuneista jaloistani, huimauksesta, jostakin muusta vai monien yhteisvaikutuksesta. Nyt tasapainokompuroimiseni ovat loppuneet melkein kokonaan. Hämmästyttävää.


Soitin tänään sairaanhoitajalle hematologian poliklinikalle ja sain selvityksen uudesta veriryhmästäni (A RhD pos.). Tavallisesti veriryhmä ilmaistaan esimerkiksi muodoissa A+ ja A-. Plus viittaa veressä olevaan reesustekijään ja miinus sen puuttumiseen. Kysyin myös D-kirjaimen merkitystä. Hoitaja arveli sen viittaavan donoriin eli siirteeseen. Minun mielestäni donor tarkoittaa lahjoittajaa tai luovuttajaa. Voisihan se olla noinkin. Huomasin kuitenkin äsken Veripalvelun sivuilla käytettävän ilmausta Rh D reesustekijästä.

Ihmettelen miksi veriryhmämerkinässä on lyhenne pos., jos Rh D viittaa samaan asiaan.  


Toivon että uniongelmilleni kävisi samoin kuin horjumiselle. Lääkäri soitti tänään, koska minulla on unilääkkeet vähissä. Kerroin hänelle ongelmastani, mutta hän kirjoitti minulle lisää Stellaa, koska menen 10. ja 13. päivä Meikkuun ja asiaan voidaan silloin syventyä perusteellisemmin.




Kävin tänään katsastuttamassa automme ja läpi meni. Odottaessani kävin kävelyllä Herttoniemen teollisuusalueella, jolla HelppoKatsastuksen yksi toimipiste sijaitsee. Katsastus sujui juohevasti paitsi siltä osin, että en meinannut löytää aivan perille, koska palvelu toimii samoissa tiloissa kuin Kian myynti. Rakennus ei näyttänyt katsastusasemalta. Tiloissa oli lokoisa odotuspiste johon palasin käveltyäni. Toimitus tapahtui varsin nopeasti. Lueskelin Iltalehteä sohvassa, kun asiakaspalvelija tuli kertomaan tarkastuksen tulokset ja antamaan paperit. Minun ei tarvinnut edes käydä tiskillä enää, koska maksu oli tapahtunut heti alkajaisiksi. Asiaa on selvästi mietitty. Tarjolla oli myös kuumia juomia automaatista. Tiloissa oli jopa hyvin varustettu leikkipaikka lapsille.





































2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko Hannulla ja Liisalle mietinnät vielä päällä? Vai kuivuuko tunteet, niinkin joskus käy? Ottavatko jo etäisyyttä.

Heikki Honkala kirjoitti...

En viitsi kertoa etukäteen, miten jatkuu. Seuraava luku on yhä kesken, jumittaa. Minulla on nyt kirjoituslama. Yritän kuitenkin julkaista muunlaisia blogijuttuja ainakin yhden päivässä.