Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 13. tammikuuta 2017

Antaa pikku possun pulskistua

Meillä on kummallakin S-etukortti. Emme kuitenkaan asioi järjestelmällisesti S-ryhmän paikoissa, mutta käytämme korttia, kun se on mahdollista. Meillä on myös Plussa-kortit ja niitäkin käytämme. Bensaa tankkaamme yleensä ABC-asemilta.

S-ryhmän bonukset ohjautuvat S-Pankissa olevalle tilille. Sen kummemmin emme ole kyseisen pankin asiakkaita. En tiedä, olisiko järjestely mahdollista Keskon järjestelmässä. Koolaisilla ei kuitenkaan ole omaa pankkia. Olisi mukava, jos nekin bonukset voisivat kertyä automaattisesti samaan paikkaan kuin sokoslaiset. Kuukausitasolla bonuksien määrät eivät ole kummoisia, mutta vuosien saatossa niistä kertyy mukava summa, jolle voi löytyä jotakin kivaa käyttöä.

Menin eilen Itiksen Prismaan löytääkseni erääseen lamppuumme pikkuruisen polttimon ja kofeiinitonta espressoa. Niitä ei ollut lähellämme olevassa K-supermarketissa.

Huomasin, että Prismassa on S-Pankin palvelupiste. Otin jonotusnumeron ja ajattelin kysyä saldoamme ja tilinumeroamme, jonka saisi näin kätevämmin kuin kaivamalla papereistamme. Ei onnistunut. Kyllästyin odottamaan ja menin ostoksille.

Kesti aikansa ennen kuin löysin kahvihyllyt. Siihenkin meni tovi, kun etsin runsaasta tarjonnasta kofeiinittomia. Eivät näytä olevan suosikkituotteita, kun niiden valikoima on kovin suppea. Kofeiiniton ei kierrä ja hyllypaikoista halutaan kunnon tuotto. En tiedä, pidetäänkö tällaisissa paikoissa mitään vähäkiertoista laajan valikoiman kuvan luomiseksi.

Tarjolla oli luomua, tummaa, vaaleaa, Cupsoloita, maustettuja ja maustamattomia, pikakahveja sekä kylmiä kahvijuomia. Tulikohan kaikki ryhmät mainituksi.

Kofeiinittomana löytyi Cupsoloja, tummaa Jakobsia, Hagia ja Nescafea, mutta ei espressoa. Valitsin Jakobsin. Kofeiinitonta espressoa pitää hakea Hakaniemen hallista, mutta taidan keskittyä ensin Jakobsiin.

Pankkijono rullasi hitaasti. Lähdin yläkertaan etsimään polttimoa. Katsoin samalla jalkalamppuja. Kuvasinkin niitä. Olemme suunnitelleet lisävalon hankkimista.

Löysin polttimon. Palasin alakertaan. Suma oli lauennut ja vuoroni oli mennyt. Infotiskiltä en haluamiani tietoja saanut. Ehkä on hyväkin, että on tuollainen pikku säästöpossu, jota ei ole helppo käyttää. Saisi bonukset toki jollakin konstilla arkikäyttöön, mutta antaa possun lihoa rauhassa. Ehkäpä teemme rahoilla joskus jotakin mukavaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä s-bonuksia voi käyttää vaikka ei tiedä saldoaan.

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, niin sen täytyy olla.