Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 2. tammikuuta 2017

Merimiespihviä

Seikkailuni ruuanlaiton maailmassa jatkuu. Nyt olen hääräillyt merimiespihvin parissa.

Googlasin kyseisen ruuan nimellä ja valitsin ensimmäisen osuman, joka on Kotikokin resepti. Tein lihasoppaakin saman sivuston ohjeen mukaan ja kun se oli hyvä, miksei tämäkin olisi.

Valitsemani resepti ehdottaa neljän hengen satsiin peräti 800 grammaa lihaa. Keiton teosta jäänyt kimpale painoi vain noin 300 grammaa. Saa luvan riittää. Olkoon kevytmerimiespihviä.

Leikkasin lihan pieniksi pihveiksi, kuorin kaksitoista perunaa ja siivutin ne. Pilkoin kaksi sipulia. Paistoin pihvejä ja ohessa latelin aineksia kerroksiksi pyöreään vuokaan. Ripottelin välillä suolaa päälle.

Sipulit hoksasin vasta kun olin jo ehtinyt kartuttaa kerroksia. Sulloin sipulinpalasia ainesten väleihin. Sipulipaloista oli runsaudenpulaa kerrostamisen loppupäässä, mutta laitoin kaikki mukaan.

Reseptissä kehotettiin ripottelemaan mustapippuria sekaan. Minä olin varannut kokonaisia. Ujutin pippureita mukaan.

Pata oli täyttynyt sopivan näköisesti. Kokonaisuuteen kuuluu neljä desiä vahvaa lihalientä.

Nyt kännykkä hälyttää. Pitää mennä laskemaan uunin lämpötilaa.

Säädin lämmön 225 asteesta 150:en. Ohje kehottaa laittamaan kannen päälle tässä vaiheessa. Vuokaan ei ole sellaista, mutta laitoin vaimon neuvomana folion.

Aineksien asettelun jälkeen kaadoin neljä desiä keittämääni lihalientä vuokaan. Sitten lisäsin yhden tölkin Lidlistä ostamaan alkoholitonta olutta. Nesteen pinta nousi lähelle reunaa. Tämä oli alottelijan onnea.

Sitten huomasin, että tämä resepti ei puhu laakerinlehdistä mitään. Niitä pitää merimiespihvissä olla ehdottomasti. Olin varannut niitäkin tätä operaatiota varten. Taas sujuttelin.

Merimiespihvi kypsyy pitkään, joten tänäänkin syömme päivällisen aika myöhään.

Jotakin on jäänyt tekemättä. Ainesten päälle piti ripotella voita. Täytyy käydä lisäämässä. En tiedä, onko meillä täysvoita, mutta voitakin sisältävää levitettä löytyy.




Ei kommentteja: