Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Lihakeitto valmiiksi

Jatkoin kokkaamista. Ohjeessa kehotetaan poistamaan liemen pinnalle noussut vaahto ja niin olin tehnytkin. Luulin, että vaahtoa oli noussut uudestaan, mutta pinnalla kelluikin yhä näkkileipä. Hajotin höttöisen siivun liemen sekaan.

Ohjeen mukaan liha nostetaan liemestä.

Kaadoin keitokseni sihdin läpi toiseen kattilaan. Kaadoin liemen takaisin alkuperäiseen kattilaan. Sattumat jäivät sihtiin odottamaan.

Reseptin tarkoituksena ilmeisesti on, että koko liha keitetään yhtenä könttinä. Minä olin pilkkonut ne jo alkuvaiheessa. Mikähän ajatus tuohon kokonaisena kypsyttämiseen on haudattuna.

Ohjeen mukaan nyt olisi nyt pitänyt lisätä juurekset liemeen, keittää niitä 10-15 minuuttia ja sitten lisätä perunat. Laitoin kuitenkin perunat mukaan saman tien. Kehotus lihan pilkkomiseen on ohjeessa tässä kohtaa. Millä tavoin siitä voisi pitää kiinni leikatessaan.

Vielä olisi pitänyt hauduttaa, mutta kaadoin sattumat sekaan ja minusta keitto oli valmista. Kirvelin ja persiljan lisäämisestä mainitaan, mutta niitä meillä ei ollut.

Söimme keittoa vaimoni ja aattovieraamme kanssa. Tuntui maistuvan. Minustakin se oli onnistunutta. Liha oli kypsää ja liemi oli maukasta.

Söimme tänään keiton lopun lounaaksi vaimoni kanssa. Minun oli tarkoitus laittaa tänään merimiespihviä, mutta suunnitelma on muuttunut. Teen sitä varmaan huomenna.

Ei kommentteja: