Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 19. tammikuuta 2017

Kurssijuna puksuttaa

Olen saanut lisää luettavaa. Toimivat Kriittisessä korkeakoulussa näköjään ripeästi. Kurssitekstejä toivottiin eiliseen mennessä. Ilmeisesti kaikki ovlivat toimittaneet tuotoksensa suht ajoissa, koska ne toimitettiin meille jo luettavaksi jo tänään. On varmaan hyvin opettavaista, jos niistä saadaan palautetta kaikkien kuullen. Se voi kai tosin tapahtua pienryhmissäkin.

Minua kiinnostaa nyt, miten kirjoitetaan virke niin, että sen lauseet soittavat hyvin yhteen. Haluan oppia lisää konjunktioiden käytöstä. Voisin kuvitella, että yksittäinen virkekin voi toimia kuin pieni draama.

Tunnen kirjoittamisharrastukseni saavan nyt lisää virtaa.

Mukavaa, että kurssi on tavallaan jo käynnistynyt. Kriittisestä tuli tänään tekstiviesti, kun lähetykseni toiseen annetuista osoitteista ei ollut onnistunut. Kopio oli sitten saatu toiselta vastaanottajalta, joka oli laittanut jo kiitänyt ja toivottanut lämpimästi tervetulleeksi kurssille.

Yhden opiskelijan tekstitiedosto ei ollut auennut kaikille. Siihen tuli korjaava linkki.

Olen jo lukenut yhden tekstin ja osan toista.


Kun rikkoo munia omelettia varten, tahtoo astiaan tulla pieniä palasia kuorta mukaan.. Niitä on hankala poimia pois. Olen todennut, että pitää napauttaa aika varovaisesti.

Tein jonkin aikaa sitten avokadopastaa, joka lienee jonkinlainen muotiruoka. En eriyisemmin pidä avokadon mausta. Se ei juuri maistunut tuotoksessani, mutta en ollut vaikuttunut. Maku oli kovin mieto. Ehkä runsaampi suola olisi auttanut. Kokonaismakua voisi varmaan terävöittää jollakin. Jostakin pitäisi saada kontrastia.

Ostin tänään kaupassa käydessäni muun tavaran lisäksi kaksi persimonia. Wikipedian mukaan kyseistä makeaa hedelmää kutsutaan myös kakiluumuksi ja sharoniksi. Ajattelin kokeilla sitä salaatin joukossa. Vaimo ei ollut kiinnostunut, kun on niin makeaa. Laitoin palasia omien vihannesteni päälle. Ei tulos hassumpi ollut, mutta ei hedelmää kannata paljoa laittaa.

Näin tänään kaupassa raitasitruunoita. Niissä todellakin on vihreitä raitoja. Myynnissä oli makeiden herkkujen joukossa myös mustikkahalvaa. Mitenkähän mustikan maku erottuu makean halvan seasta.


Kävin tänään verikokeessa. Sairaalasta soitetaan, jos ilmenee jotakin huolestuttavaa ja varmaan, jos lääkitystä pitää säätää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Avokadoon voi lisätä vähän sitruuna tai limemehua tai jos tykkää meksikolaisesta niin ripaus chilijauhoa niin maukasta on :)

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Sitruuna ja lime varmaan sopivat hyvin. Chilin suhteen pitää olla vähän varovainen. Ehkä ripausta voisin joskus kokeilla, ainakin johonkin.