Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 1. kesäkuuta 2018

Sukujuurilla Kansallisarkistossa


Kävin tänään Kansallisarkistossa. Olen kiinnostunut kahden sisällissodassa kaatuneen sukulaiseni vaiheista. Isäni eno ja setä olivat kotoisin Viipurinläänin Pyhäjärveltä, Salitsanrannasta ja Riikasta. Molemmat kuolivat Raudun taisteluissa.

Sain tutkittavakseni mikrofilmin, jossa on eri paikkakuntien suojeluskuntien aineistoja. Pyhäjärveltäkin löytyi muutama dokumentti.

Haluaisin tietää, millä tavoin sukulaiseni ovat rekrytoituneet ja miten he ovat osallistuneet toimintaan ennen kohtalokkaita Raudun tapahtumia.

En löytänyt kummastakaan henkilökohtaisia tietoja. Sain kuitenkin luotua mieleeni tapahtumakehikkoa, jossa sukulaiseni ovat saattaneet olla mukana.

Löysin hieman tietoa suojeluskuntatoiminnan alkuvaiheista Pyhäjärvellä ja eräästä harjoituskeikasta naapurikuntaan sekä seikkaperäisen kuvauksen eräästä synkästä episodista Pyhäjärven juna-asemalla. Kirjoitan aiheesta tarkemmin myöhemmin.

Tuntui mukavalta istua mikrofilmin lukulaitteen ääressä ja löytää historiallisia tietoja. Tunnelma oli  nostalginen, koska tutkin aineistoa nykyaikaisen digimaailman ulkopuolella.

Saankohan tartunnan?




Ei kommentteja: