Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

torstai 31. toukokuuta 2018

Hää-, kontrolli- ja vahinkopäivä tänään

Hyvä päivä tänään , paitsi että illalla tapahtui ikävä vahinko.

Olin TYKS:ssa neljässä leukemian kontrollitapahtumassa tänään.

Verikoe irtosi toisella yrityksellä.

Sitten otettiin luuydinnäyte. Toimenpiteen teki nuori amanuenssi, joka halusi porautua lonkkaani eikä rintalastaan luultavasti siksi, että hänellä ei ollut ohjaajaa tukenaan. Hänellä ei ilmeisesti ollut erityisemmin kokemusta ylhäältä ottamisesta. Imeminen oli erityisen kivuliasta tällä kertaa. Kipu johtuu siitä, että luuydintä ei voi puuduttaa. Näytettä saatiin riittävästi kolmella imaisulla.

Jos hyvin käy, tämä oli viimeinen luuydinnäytteen otto. Kesäkuun yhdeksäs päivä tulee kaksi vuotta siirteen saamisesta. Sen jälkeen niitä ilmeisesti otetaan vain, jos tarvetta ilmenee.

Kolmas toimenpide oli puhallussulkeiset. Keuhkojeni tilavuuden, niiden kaasujen vaihtumisen ja ilmavirtauksen mittaaminen vaati lukuisia ponnekkaita imaisuja ja puhalluksia.

Viimeiseksi sydämeni tutkittiin perusteellisesti ultraäänellä. Tällä kertaa tutkimuksen teki suurelta osin sairaanhoitaja. Hyvin tuntui sujuvan. Lääkäri kävi lopuksi täydentämässä toimituksen. Tulokset menevät lääkärin analysoitaviksi.

Luulen että keuhkoni ja sydämeni ovat kunnossa. Veri- ja luuydinnäytteiden tutkimustulokset kuulen hematologilta kesäkuun lopulla.

Vatsani on oireillut viime aikoina. Toivottavasti kyse ei ole käänteishyljinnästä. Taidan soittaa siirrehoitajalle ja kysyä onko syytä huoleen.

Minulla on taas aihetta tyytyväisyyteen ja kiitollisuuteen. Minusta pidetään hyvää huolta.


Tänään on 43 vuotta siitä, kun astuimme rakkaan vaimoni kanssa alttarille Oulun tuomiokirkossa alttarille lupautuaksemme yhteiselle matkallemme. Tässäkin on paljon aihetta kiitollisuuteen.

Ostin vaimolleni pioneja ja hän tarjosi minulle lounaan Naantalin Merisalissa.


Menimme sitten Luonnonmaalle isovanhempien töihin. Kävimme 14-vuotiaan neidon kanssa musiikkiopiston kevätjuhlassa, jossa hän sai todistuksen musiikkikoulun suorittamisesta ja kaksi stipendiä.


Ennen juhlaan lähtöä tapahtui onnettomuus. Onneksi kyse on vain tavarasta. Törppöilin niin, että läppärilleni kaatui vettä. Saa nähdä, tuleeko siitä vielä kalua.

Tämän päivityksen näpyttelin kännykälläni.

Ei kommentteja: