Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 5. syyskuuta 2014

Migreenin oireita, Sankarien aukiolla, Linnavuorella, jalat lämpimiksi ja outo nenän vuoto

Tänään on ollut sellainen olo, että migreenikohtaus on saattanut pyrkiä iskemään. Pientä päänsärkyä ja kuvotusta. Otin Panadol Forte -tabletin, kun lähdimme kaupungille. Se saattoi ehtiä torjumaan päätä halkaisevan säryn. Pakotin itseni unipillereillä nukahtamaan niin aikaisin, että ehdin nukkua kunnon yön ja silti nousemaan jalkeille kohtalaisen varhain, jos nyt yhdeksän tienoista voi niin sanoa. Epäsäännölliset ruokailuajat ja nukkumiset ovat ehkä hivuttaneet epämiellyttävän räjähdyksen uhkaavan lähelle.

Kävimme tänään Sankareiden aukiolla ja läheisen ison puiston reunalla.






Toissapäivänä kävimme Linnavuorella ystävämme S:n kanssa. Vanha kaupunki on tunnelmallinen ja näkymät Tonavalle huikean kauniit. Tonavan maisemia olen jo julkaissutkin. Matyas-kirkko näyttää siron viehättävältä. Vanhan kaupungin alueella laumaili mekastavaa nuorisoa. He olivat teknisessä yliopistossa tänä syksynä aloittavia opiskelijoita. 




Mainitsin neuvosta, että uni tulee paremmin, jos jalat ovat lämpimämmät kuin muu ruumis. Facebookissa on ehdotettu untuvalla vuorattuja tossuja, superlämpimiä tohveleita, huopikkaita sekä jalkojen kylvetystä ja rasvausta avuksi. Ehkäpä minun täytyy turvautua villa- ja tavallisia sukkia järeämpiin konsteihin.

Olen ihmetellyt, miksi nenäni alkaa vuotaa, kun syön tai juon jotakin. Johtuukohan se syövästä? En muista, milloin se on alkanut. Nettiselailun perusteella asia tunnutaan yhdistettävän joko heinänuhaan tai mausteisiin ruokiin. Heinänuhataipumus minulla on, mutta se ei ole vaivannut vuosikausiin. En osaa yhdistää asiaa mausteisiin. Mielestäni jo kylmän veden juominen aiheuttaa nokan vuotamisen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuttu paikka tuo hösöök tere

Heikki Honkala kirjoitti...

Nyt tuli vaikeata murretta.