Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Paluu haastoi unirytmiä, lymfoomaryhmät, mindfulness -läppää ja pilakuva

Tulimme puolen yön aikoihin Seutulaan. Kello oli noin kahden tienoilla ennen kuin olimme asettumassa levolle. En ottanut nappeja ja pari tuntia meni ennen kuin nukahdin. Minulla oli kännykkä soimassa yhdeksältä ja olen pysynyt hereillä yhtä torkahdusta lukuunottamatta. Olen ollut väsynyt, mutta en pöhnäinen. Toivottavasti nukun ensi yön hyvin ilman pillereita. Tarvitsen voimia, koska ajamme illalla Lounais-Suomeen piikomaan lastenlapsia perjantaina päivällä. Pitää myös totuttautua Suomen aikaan, joka kulkee tunnin jäljessä. Unkari on Suomea lännempänä.

Olen päässyt jäseneksi Facebookin suljettuihin ryhmiin Lymfooma-verkostoon ja Lymfooma ja leukemia-ryhmään. Kummassakin on päälle sata jäsentä. Keskustelu tuntuu olevan aktiivista ja toisia kannustavaa. Yhteinen tausta luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tietoakin saa. Eräs kommentoija kertoi kuulleensä lääkäriltä, että luuydin toipuu noin kahdessa kuukaudessa ja sen jälkeen toipuminen nopeutuu. Tuo oli minulle tärkeä tieto, sillä minulla alkaa tulla kaksi kuukautta täyteen hoitojen loppumisesta.

Vaimoni löysi Ceeston mindfullness -sivuilta (7.9.2014) Facebookista hauskan jutun mf-ajattelun soveltamista hampaiden pesuun. Tein oman sovelluksen vähän toiseen aiheeseen:

Tässäpä yksi helppo ja hauska Mindfulness -harjoitus toistettavaksi monta kertaa päivässä, puolison halaaminen tietoisesti. Pyri olemaan halatessasi mahdollisimman läsnä.

Huomaa puolisosi yksityiskohdat, miltä hän näyttää. Ja kun suutelet niin huomioi
miltä hän tuoksuu ja maistuu. Huomaa tuntemukset suussasi suudellessasi.

Ja jos kyllästyt tai turhaudut niin huomaa vain mitä tunnet ja tuo huomio takaisin halaamiseen. Ja kun huomaat eksyneesi ajatuksiisi niin palaa kevyesti takaisin.

Harjoitus rauhoittaa mieltä, vahvistaa keskittymiskykyä ja opimme näin olemaan enemmän läsnä siinä mitä milloinkin teemme.


Kuva
Tehty Bitstrips -sovelluksella Facebookissa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset kommentista ja hyvästä harjoituksesta, halaaminen tekee aina hyvää. Ja tsemppiä jaksamisen ja jatkoon. Veli-Pekka Ceesto P.S. Suosittelen tekemään mainitsemaasi Mindfulness kehoharjoitusta ainakin viikon ajan päivittäin ja katsomaan mikä vaikutus sillä. Löydät sen myös täältä minun ohjaamana http://mindfulness-sivut.fi/tuotteet/mindfulness-harjoituksia/ Harjoitteella on saatu erittäin hyviä tuloksia univaikeuksien hoidossa ja monet kursseillani olleet ovat havainneet myös saman. Tehden vain harjoituksen meni se sitten miten tahansa. Mukavat syksynjatkot

viisastelija-Anne kirjoitti...

Kunhan vähennätte niitä kirjakasoja... ja muuten, eikö Suomessa kellon pitäisi olla edellä jos Unkari on lännempänä?

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Veli-Pekka kommentistasi! Kiitos ohjeestasi. Aion toteuttaa sen heti. Kannattaisiko harjoite tehdä päivälla vai vasta illalla?

Heikki Honkala kirjoitti...

Saattaa olla aihetta. Kirjakasat tosin saavat olla aika rauhassa, mutta voihan olla, että niiden pelkkä olemassaolokin vaikuttaa. Joo, edellä Suomi menee ja niin luulin kirjoittaneeni. Voi tätä päätä!