Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 1. syyskuuta 2014

Parisuhde paranee, nukahtamisniksi, paikalliset hinnat ja hyvä turva

Parisuhde senkun paranee

Kirjoitin jokin aika sitten kuinka oivalsin oman hajamielisyyteni liittyvän vaimoni kautta siihen, että tunnen syyllisyyttä hänen valittaessaan jostakin asiasta. On jännittävää miten monimutkaisen yllättäviä vuorovaikutussuhteet voivat olla. Huomaan parisuhteemme on toimineen luonikkaammin tuon oivalluksen jälkeen. Mielenkiintoista. Mitähän kummallisuuksia vielä hoksaamme?

Nukahtamisniksi

Tutkimusprofessori Timo Partonen tarjoaa niksin nukahtamiseen. Villasukat kuulemma auttaisivat. Nukahtaminen holpottuu, jos jalat ovat lämpimämmät kuin muu keho. Monetkohan minun pitäisi laittaa jalkoihini, kun villasukat ja niiden alla olevat tavalliset sukat kuuluvat jo nyt vakioyövarustukseeni. Jalat eivät taida siltikään olla muuta kroppaa lämpimämmät.

Paikalliset hinnat

Kuulin viime viikolla S:ltä Gödöllössä, että sähkö on todella kallista Unkarissa. Siksi katuvalaistuksessa säästetään. Hän kertoi myös, että unkarilaiset - tai varmaan osa unkarilaisista - tosiaan syövät lämpimän aterian vain kerran päivässä. Siksi kai annokset ovat niin suuria. Kun tapaa on saanut täällä kokeilla, se tuntuu varsin kätevältä. Ehkei se kovin terveellistä kuitenkaan ole.

Arvioimme eräänä päivänä oman korttelimme ruokakaupasta ostamamme kauppakassin hintaa. Tuntui että suoraan rahassa arvioiden se oli ehkä 40 prosenttia halvempi kuin Suomessa. Se merkitsee valitettavasti, että ruoka on unkarilaisille todella kallista. Palkkatason sanotaan olevan vain viidesosan Suomen vastaavasta. Tosin tänään käytyämme eri ruokakaupassa, hämmästelin, miten vähän ostokset maksoivat. Kassa tuntui tarkan työn tekijältä, joten oikein summan täytyy olla.

Hyvässä turvassa

En ole saanyt yhtäkään viestiä - en mainosta enkä oikeata - sähköpostiini sen jälkeen, kun tämän läppärin tietoturva saatiin kuntoon. On hienoa olla näin hyvässä turvassa.


Ei kommentteja: