Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 20. syyskuuta 2014

Vähemmän untako, painavaa asiaa, liikunnasta ja syömisestä, imuripussivinkki

Ceeston Veli-Pekka neuvoi, että jos teen viikon verran päivittäin mindfullness -harjoitteita, alan nukahtaa helpommin. Kysyin häneltä, pitääkö tehdä ennen nukahtamista vai milloin vain päivän

Otin illalla pari nappia melatoniinia ennen puolta yötä ja aloin tehdä harjoitetta. Tiedättehän, ajatellaan ruumiin eri kohdat läpi varpaista päälakeen. En ehtinyt loppuun asti, kun nukahdin. Heräsin aamulla kaksikymmentä vaille kahdeksalta. Olin pannut herätyksen puoli yhdeksäksi. Nukuin hieman vähemmän kuin aikaisempina öinä. Olisinkohan palaamassa normaaliin unimäärääni, noin seitsemään ja puoleen tuntiin?

Olen käynyt kävelyllä viitenä päivänä peräkkäin. Eilen kävelin 40 minuuttia. Osa lenkeistäni on ollut parinkymmenen minuutin mittaisia. Mukaavaa, kun jaksan kävellä. Kauaksi on tultu siitä, kun saatoin istahtaa matkalla sängystä vessaan. Eilinen tosin tuntui illalla. Ehkä lenkki tuotti tervettä väsymystä ja auttoi myös nukahtamista.

Mittasin painoni toissapäivänä. Lukema oli 97,1 eli en ylettänyt rusettirajaa. Yritän nyt syödä säännöllisesti ja kohtuullisesti. Olen aiemmin käyttänyt Kiloklubia, jossa merkitään kunkin päivän syömiset ylös. En nyt viitsi alkaa merkkaamaan, mutta yritän noudatella peukalotuntumalla Kiloklubin oppeja. Liikkumiset merkitsen, sillä järjestelmä ohjaa hyvään yhdistelmään liikunnan eri muotoja. Olen alkanut venytellä ja portaitakin olen kiivennyt.

Pitäisi innostua ruuanlaitosta. GI - eli glykeeminen indeksi -taulukot pitäisi kopioida keittiön seinälle. Pidin taannoin hetken ruokablogia nimellä Heikin kokeileva keittiö. Äijähenkistä mättöä kieli poskessa.

Äsken etsiskelimme ruokavärkkiä lounaaksi vaimon kanssa. Niukalta näytti. Hän löysi Knorrin pastapussukan. Laitoin sitä ja sekaan pilkoin säilykeoliiveja sekaan. Ei tullut vaimon mielestä gourmeeta. Laittoi ketsuppia.

Olemme jutelleet vaimon kanssa vieraille tarjottavista syötävistä. Yleensä meillä on tarjolla epäterveellistä makeaa ja liikaa. Jäämisiä tulee syötyä, kun 50-luvulla syntyneen on vaikea heittää syömäkelpoista pois. Tarjoiluunkin voisi soveltaa laihdutusoppeja. Voi esimerkiksi tarjota hyvää, mutta vähäsokerista.

Imuroin aamulla ja vaihdoin pussin. Viimeistä vietiin. Tilasin netistä findust.comista lisää. Mainio palvelu. On osattu lähteä asiakkaan tarpeista. Kaupassa saattaa joutua tosissaan raapimaan päätään lukemattomien pussivaihtoehtojen edessä. Mikäs malli se meidän Volta tai Hoover olikaan? Kun tilauksen tekee kotona, voi mallin tarkistaa, valita Findustin luettelosta sen oikean. Voi myös tilata pussisatsin tulemaan kolmen tai kuuden kuukauden välein. Kätevää. Minä tein kertatilauksen, kun olemme niin laiskoja imuroimaan.

Ei kommentteja: