Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Elo on nysväilyä

Leukemiapotilaan ateria. Maksaa. Lämmintä puolukkahilloa. En saa syödä tuoreita marjoja, joten vaimoni keittää puolukat. Nyt keitti samalla, kun lämmitti ruokaa.




Kotonakin kaipaan vieraita. Mukavaa, jos rohkaistutte käymään täällä Hertsikassakin. Onhan meillä toisemme vaimoni kanssa, mutta kuten arvaatte, enimmät on sanottu. Tuijottelemme täällä omia läppäreitämme päivät pitkät.

Eilen kävi onnellisesti. Vaimoni oli alapaulalla tämän jatkuvan syövän kanssa, mikä on kovin inhimillistä. Minä laitoin viestin eräälle läheiselle ystävällemme, että soittaisi vaimolleni. Kävi niin somasti, että hänellä oli eräs ei-pakollinen meno. Hän oli hypännyt bussiin erehdyksessä väärään suuntaan, joka oli kohti Herttoniemeä. Hän sai viestini bussiin ja saman aikaan viestitteli vaimoni kanssa. Väärä suunta muuttuikin oikeaksi ja meillä oli oikein lämminhenkinen ilta. Aarteita tuollaiset ystävät.

Elämäni on verkkaista nysväilyä. Maalaan akvarellikompositiota ja jätän sen kuivumaan, bloggailen, pörrään Facebookissa, luen, katselen jotakin Areenasta ... hiljaiseloa.

Poljin eilen kuntopyörää 15 minuuttia alhaisimmalla vastuksella ja tänään saman annoksen. Jos tuo nyt edes lihasten surkastumista hidastaisi. Voisihan tuollaisen harjoituksen tehdä kaksikin kertaa päivässä. Kävelyyn verrattuna tuossa on se hyvä puoli ettei tarvitse omaa massaa kantaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Heikki! Pitkästä aikaa. Sulla asiat etenevät. Hyvä niin :) . On sulla ihana vaimo <3. Minusta sinä touhuilet tosi paljon kuntoosi nähden ja se on hyvä. Ne vierivät kivet.. :) . Itse olen ainakin huomannut tämän 2 kk kestäneen kuntopyöräilyn kohottaneen kestävyyttä sekä kuntoa. Minullakin asia lonkkanivelen vaihtoon edistyy. Pyysivät KOKS iin jo dokumentit asiasta ja lähete meni kiireellisenä. Koittakaahan nauttia tuosta lisääntyvästä valosta ja terveiset vaimollesi! Kaakon Anu

Heikki Honkala kirjoitti...

Hei Kaakon Anu! Mukava kuulla sinusta. Joo, minulla on aika rauhallinen vaihe. Minä jaksan puuhastella yhtä ja toista pientä, missa ei tarvitse olla jalkeilla. Kotihommat tahtovat olla vaimon kontolla. Terveisiä muutoin häneltä. Hyvä että lonkkanivelasia edistyy ja toivotaan, että operaatio onnistuu hyvin. Kohti kevään valoa kuljemme. Mukavaa oloa ja eloa sinulle! Heikki