Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 19. helmikuuta 2016

Yli tonnin lääke - ei kiitos

Pääsin sitten kotiin. Olen kotisairaalahoidossa eli minulle soitetaan joka päivä ja kysytään, miten menee. Otin Kela-taksikyydin.

Kotona odotti iso lehtikasa oven sisäpuolella. Pian tulin tietämään, että vaimoni saapuu pian Lounais-Suomesta. Menin autolla vastaan. Hoidimme kauppa- ja apteekkiasiat. Sienilääke yllätti taas. Minulle olikin määrätty se kallis versio, bruttohinta yli 1000 euroa. Ei edelleenkään käy. Kummallista, että se noin pyrkii framille. En sano mitään.

Soitin osastolle ja juttelin tutun hoitajan kanssa. Hän totesi, että olen tämänpäiväisen lääkkeen jo saanut joten asia voidaan hoitaa huomenna. Nyt ei ollut yhtään lääkäriä paikalla. Kotona selvisi, että vanhaa lääkettäkin on vielä jäljellä.

Halvempi vaihtoehto maksaa pari kymppiä netto. Voisiko kalliimpi olla monta kymmentä kertaa parempaa? Onkohan tämä sellainen miljardin maksanut lääke? Ehkä tässä ollaan jo kallis lääke/pieni kohderyhmä-ilmiön kanssa tekemisissä. Kukaan ei ole minulle perustellut, miksi pitäisi ottaa kalliimpi.

Illalla olen ollut kovin väsynyt.




8 kommenttia:

Reijo Leppänen kirjoitti...

Mitkä nämä lääkkeet ovat nimeltään? Ja pillereitäkö molemmat?

Heikki Honkala kirjoitti...

En muista kalliin nimeä, mutta halvan nimi on Fluconazol.

Tautisen seuralainen kirjoitti...

Onhan se pysäyttävää kun suomessakin on sairaat eriarvoissessa asemassa. Jos on varaa itse maksaa, niin saat uusinta lääkettä, mutta jos olet köyhä niin saat pärjätä vanhalla.

Heikki Honkala kirjoitti...

Hei Tautisen seuralainen! Joo, Kela näköjään säätelee lääkemenojaan noin. Minulla ei ole aavistustakaan, kuinka paljon parempi kalliimpi lääke olisi. Jakselehan!

Tautisen seuralainen kirjoitti...

Kiitos! Kyllä vaikeaa on, vaikka viisi ihanaa lasta tuo elämään sisältöä, niin vaikea on löytää elämäniloa. Eiköhän se aika auta tähänkin...

Heikki Honkala kirjoitti...

Katos, meillä on saman verran. Viisi lasta, joilla kaikilla on oma perhe.

Unknown kirjoitti...

Arvokkaita ovat nämä tatti-lääkkeet. Halvempaa en voi enää allergisoitumisen vuoksi käyttää, joten syön tuota n. 2500€ maksavaa lääkettä. Lääkekatto on tullut jo moneen kertaan täyteen, ja olisin vararikossa, jos tätä lääkekattoa ei olisi.
Tänä vuonnahan se on 50€ , ja 610€. Tämän jälkeenhän lääkkeet per ostoskerta ovat 2,5€.
Viime vuonna söin lääkkeitä yli 80 000€ edestä, ja kyllä siinä olisi jo torppa saatu myydä, jos tuota maksukattoa ei olisi ollut.

Heikki Honkala kirjoitti...

Huh huh! Onpa summia. Onneksi on lääkekatto. Jakselehan Kirsi!