Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 6. lokakuuta 2016

Toivoa tulevaisuuden syöpäpotilaille

Olen aiemmin jo kertonut solujen välisestä sodasta ihmiskehossa. Torjuntasolut tuhoavat sairaita soluja elimistössä. Valitettavasti syöpäsolut ovat niin ovelia, että ne osaavat huijata vastustajiaan niin, että nämä eivät erota vihollisia omista joukoista.

Uuden Suomen uutissivuilla on artikkeli Valtava läpimurto lääketieteessä: Löytyi yksi lääke kaikkia syöpiä vastaan, jossa kerrotaan lupaaviksi mainituista syöpätutkimuksista. Jutussa kerrotaan, että proteiini CD47 terveissä soluissa viestii kehon puolustusjärjestelmälle, että älkää meitä tappako. Valitettavasti syöpäsolutkin osaavat käyttää hyvkseen kyseistä proteiinia ja syöpä voi päästä laajenemaan.

Amerikkalaiset tutkijat ovat kokeilleet hiirillä miten sairaitten solujen altistaminen CD47:n vasta-aineille toimii. On saatu lupaavia tuloksia seitsemää eri syöpää vastaan. Ilmeisesti ajatellaan tämän keinon toimivan sytostaatteja ja sädehoitoa paremmin.

Ihmiskokeita ei ole vielä tehty joten kestää varmaan kauan ennen kuin syöpäpotilaat pääsevät hyötymään uudesta hoidosta.



Ei kommentteja: