Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 31. lokakuuta 2016

Huolestuin


Vatsani tuntui oudolta lauantaina. Ruoka ei maistunut ja juominen ei sujunut. Kiintiön täyttäminen tuntui miltei mahdottomalta. Hyvin vajaaksi saavutukseni jäikin. Ajattelin, että kovin hyvin toipuminen on mennytkin. Nyt minulla on jokin ikävä käänteishyljintäoire.

Onneksi eilinen päivä oli jo parempi. Vaimollanikin oli vatsaoireita. Kävimme perjantaina ulkona lounastamassa ja päivällisesi vaimoni osti valmisruokaa kaupasta. Ehkä jossakin salaatissa oli jotakin, joka aiheutti mahahäiriön. Jospa vatsani reagoi, kun olen joutunut tulemaan toimeen pitkään vähin salaatein.

Toissayö meni varsin hyvin. Otin suorilta kaksi Stellaa. Laitoin Kalle Haatasen keskustelemaan yksinäisyyttä tutkineen professori Juho Saaren kanssa. Läppärini jäi juttelemaan kun nukahdin.

Viime yö ei mennyt yhtä hyvin. Otin saman annoksen, mutta uni odotutti. Tuli se vihdoin, mutta tänään tunnen itseni nuutuneeksi.

On ollut kiva seurata Kirjamessujen ohjelmaa netistä. Ihmetyttää, että Alivaltiosihteerit jaksavat samanlaista puujankavenkoilua vuodesta toiseen. Kummallista oli, että eilen Areenassa oli seurattavissa vain ruotsinkielisiä keskusteluja messuilta.

Emme tohtineet mennä vaimoni kanssa itse paikalle tartuntavaaran vuoksi. Sunnuntaina oli varmasti oikein mukava syntymäpäivätilaisuus eräässä kahvilassa. Siitäkin jouduimme jäämään pois. Paikalla olisimme saaneet nauttia paitsi seurasta myös musiikista. Valitettavasti esiintyjällä oli lievää lämmönnousua. Olen untuvikko, vauvarokotukset ovat saamatta ja immuniteettini on yhä vajaa.

Alla on kuvia eiliseltä kävelyretkeltäni Kivinokkaan.


Löysin taas jotakin uutta. Ovatkohan nämä pieniä hiidenkirnuja.










Tunnen hieman kipua oikealla rinnassani. Vaimoni huomasi, että oikea kämmenselkäni on vähän turvonnut reuna-alueelta. Kai nämä ovat muistoja yökävelyltäni. Olen saanut nuuskaa kolmesta suunnasta, yhdestä epäsuorasti. Tyhmä olin, mutta reissu oli mukava.

Ei kommentteja: