Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 3. toukokuuta 2018

Fiksusti Föllärillä!




Vappuna saatiin Turkuun kaupunkipyörät. Kun Aurajoen lautta on nimeltään Föri ja Turun seudun joukkoliikennelaitos Föli, on täkäläinen cityfillari tietenkin Föli-fillari eli fölläri.


Numerot näppylöidään ja korttia vilautetaan takaritsillä.



Kolme vaihdetta riittää varmaan aika hyvin kaupunkialueella ajeluun.


Fölläriasemien verkosto näyttää aika hyvältä. Ei niillä tosin juuri keskustan ulkopuolella tulla ajamaan, koska ilmaisjakso on puoli tuntia eikä pyörää voi palauttaa kuin näille asemille.

Föli-kortilla pyöriä saa käyttää ilmaiseksi ellei ylitä puolituntisia. Yliajasta veloitetaan. Yhden ja kymmenen päivän käyttöoikeuksiakin myydään. Vuodeksi oikeuden saa neljällä kympillä.



Näyttävät aurinkopaneeleilta.


Kaupunkipyörät ovat täällä kokeilussa, mutta uskon niiden tulleen jäädäkseen.


Minunlaiselleni laiskalle tumpelolle kaupunkipyöräjärjestelmä on loistojuttu. Inhoan pyörän rassaamista ja renkaiden vaihtoa. Nämä tulevat olemaan käytössä talvellakin ja niihin muistaakseni laitetaan talvirenkaat.

Veikkaan, että tulevaisuus kaupunkipyörät sähköistetään.

Pientä alkukankeutta tuntuu olevan. On ilmennyt teknisiä ongelmia, mutta ne on luvattu hoitaa. Minusta vaikuttaa siltä, että fölläriasemia ei ole kaikkialla, missä kartan mukaan pitäisi olla. En löytänyt verkosta tietoja mahdollisesta asteittaisesta laajentamisesta. Reittioppaassa pitäisi näkyä saatavuustilanne kullakin asemalla, mutta en onnistunut löytämään. Eiköhän nämäkin asiat selviä.



Ei kommentteja: