Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Macbook vai Windows-laite?

Macbookini akku heikkenee. Joudun lataamaan sitä useammin kuin ennen. Akun voi vaihdattaa, mutta operaatio maksaa täkäläisen premium-liikkeen kautta hoidettuna lähes 400 euroa. Onneksi Apple on oppinut tavoille ja valmistaa laitteensa sellaisiksi, että akun voi vaihtaa. Joskus nousi suuri kohu, kun jossakin Applen kännykkämallissa vaihto ei ollut mahdollinen.

Joudun päättämään, hankinko uuden Macbookin tai Windows-laitteen vai korjautanko vanhan. Pidän kovasti Macbookistani. Siinä on 13-tuumainen näyttöruutu, minkä vuoksi laite on kätevän kokoinen. Uuden vastaavan hinta olisi jotakin tuhannen ja kahden tuhannen euron väliltä. Windows-laite olisi epäilemättä huomattavasti edullisempi.

Olen tottunut Macbookin käyttöjärjestelmään. Varmaan tottuisin taas Windowsiin aika pian.  Erityisesti Macbookissa minua miellyttää se, että se aina melkein heti käyttövalmis.

Macbookini on muutaman vuoden ikäinen. Olen editoinut sillä videoita, mikä on kuulemma saattanut kuluttaa akkua tavallista käyttöä nopeammin. Laite on vielä oikein käyttökelpoinen.

Kai minun täytyy selvittää, miten Windows on kehittynyt viime vuosina. Aion myös selvittää verkosta, kuinka kauan läppärini akku vielä mahdollisesti kestää.


Ei kommentteja: