Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

perjantai 25. toukokuuta 2018

Pelaamalla kieliä

Kerroin taannoin WordDive-sovelluksesta, jolla voi opetella kieliä. Innostuimme siitä vaimoni kanssa. Ohjelmaa voi käyttää sekä kännykällä että läppärillä.

Löysimme sitten Mondlyn, joka tuntui vielä paremmalta. Siinä tehtävät ovat monipuolisempia. Tosin WordDivellä oppii paremmin kirjoittamaan ainakin ranskan kieltä, jossa käytetään monenlaisia vinkurakirjaimia.

Molemmat sovellukset ovat maksullisia. Mondly oli ja on varmaan vieläkin ylivoimainen tarjous, joka sisältää yli 30 kieltä. Sen hinta oli sama tai suunnilleen sama kuin yhden kielen hinta.

Nämä sovellukset eivät ole mitään räiskintäpelejä, mutta kummassakin on pelillisiä ominaisuuksia. Kummankin tehtävät ovat hyvin lyhyitä. Niitä on mukava tehdä muiden puuhien lomassa.

Voisin käyttää molempia rinnakkain, mutta nuukuus pidättelee. Kumpaakin voi kokeilla ilmaiseksi.

Tarjolla on muitakin samantapaisia kielisovelluksia, joista osa on ilmaisia.

Minusta on hauskaa löytää sanoja, jotka ovat melkein samoja englannissa, ranskassa, ruotsissa ja saksassa. Esimerkiksi parveke on näillä kielillä balcony, balcon, balkong ja Balkon. Vastaavasti perhe on noilla kielillä family, famille, familj ja Familie. Joissakin tapauksissa ei synny täydellistä sarjaa. Taso kääntyy sanoiksi level, niveau, nivå ja Niveau. Joskus on hankala arvata, ovatko kaikki samaa kantaa. Teltta on kyseisillä kielillä tent, tente, tält ja Zelt.

Ruotsia, englantia ja saksaa on aika helppo verestää, koska olen lukenut niitä koulussa. Aina kuitenkin löytyy paikattavaa ja ääntämistä voi harjoitella loputtomiin.Ei kommentteja: