Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

maanantai 7. toukokuuta 2018

Henrik Tikkasen resepti

Minä olen miettinyt, miten saisin voimani ja aikani riittämään sekä kirjoittamiseen että maalaamiseen.

Sain eilen uuden näkökulman ongelmaani, kun katsoin Henrik Tikkasesta kertovan dokumentin "Perillä meillä on kuljettava tie takanamme" Areenasta. Ohjelma on nähtävänä enää kaksi päivää.

Tikkanen oli sekä kirjailija että taiteilija. Hän oli ennen kaikkea virtuoosimainen piirtäjä. Hän kuvitti  ensin pitkään Huvudstadsbladetia ja sitten pitkään Helsingin Sanomia. Hän olisi mielestään noussut huipulle taiteilijana, jollei olisi joutunut hankkimaan elantoaan kuvitustyöllä. Kirjailijana Tikkanen on erityisen tunnettu niin sanotusta osoitesarjastaan, joka koostuu viidestä muistelmateoksesta. Kukin niistä on saanut nimensä jonkin hänen asumansa osoitteen mukaan.

Täällä näet muutaman myynnissä olevan Tikkasen teoksen.

Henrik Tikkanen on sanonut, että kirjoittaessaan hän lepää piirtämisestä ja piirtäessään kirjoittamisesta. Lepäsikö hän siis aina vai oliko hän aina töissä? Energinen mies hän varmasti oli.

Taidan kokeilla tuollaista suhtautumista.Uusin  blogikirjoitukseni Päivämies-lehden verkkosivuilla: Sukuni tarinat historian pyörteissäEi kommentteja: