Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 4. lokakuuta 2014

Hyvät silmät ja jauhelihakastike

Silmäni tuntuvat parantuneen parissa päivässä. Sain hyvät lääkkeet lääkäriltä. Lääkitykset voisi jo lopettaa. Laitan kuitenkin salvan vielä ensi yöksi. Päivätippoja voi laittaa pairina ylimääräisenäkin päivänä. Ajatella, että tämä oli näin vähästä kiinni. Toivottavasti parantuminen on pysyvää.




Tein tänään päivällisen, keitettyjä perunoita ja jauhelihakastiketta. Kun olen utelias oppimaan uusia juttuja, miksi en opettelisi tätäkin alaa, kun vaimo on ymmärrettäväsi täysin kyllästynyt ruuanlaittoon.

Käytin reseptiä, joka löytyy täältä. Tomaattien paseeraamisesta en muista ikinä kuulleeni, mutta ohjeet siihenkin löytyivät netistä. Helposti lähti kuoret tomaateista, kun annoin niiden olla hetken kiehuvassa vedessä. Valkopippuria ei meillä ollut, mutta laitoin sijaan Provinssin herpestä. Purkissa luki Herpes de Provence.

Ohjeessa ei puhuta suolasta mitään, mutta ymmärsin sitäkin laittaa. Olisi pitänyt sekoittaa paremmin sillä, vaimoni kaipasi sitä lisää, mutta minun annoksessani sitä tuntui olevan liikaakin. Ihan kelvollista kastiketta syntyi, jähmeää tosin, ehkä pikemmin muhennosta.

Ei kommentteja: