Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 7. lokakuuta 2014

Kasvispaistos, tuntemuksia, Tapas by Heikki 2 ja "Kokeilisinko mykkäkoulua"





Tein tänään uuden version kasvispaistosta. Kesäkurpitsaa, tomaattia, fenkolia, sipulia ja omenaa. Päälle raastoin parmesanjuustoa. Tämä ei oikein onnistunut. Tomaattia tuli liikaa ja omenan olisi voinut jättää pois. Ei tuntunut ruokaisalta. Parmesan ei maistunut, joten sitä olisi voinut olla enemmän.

Tänään on TaiKin kurssilla tehtävien tekoa, eikä paikalle tarvitse mennä. Olen saanut läppärini siihen kuntoon, että voin harjoitella kotona. Toimivaa digipiirtotasoa minulla ei vielä ole, mutta varmaan hankin sellaisen. Kummallista, kun Macbookistani häipyi nettiyhteys, enkä saa sitä takaisin. Tätä kirjoitan vaimoni koneella.

Alan tuntea itseni takaisin elämään palanneeksi. Jälkioireetkin ovat vähentyneet. Syöpäkokemus alkaa painua historiaan. Toivottavasti kilpirauhaslääkitys vähentää aamuväsymystä. Huomaan unohtaneeni ottaa tämän aamuisen Thyrox -pillerin. Täytyypä korjata asia. Parisen viikkoa vielä niin veri punnitaan, kun työt alkavat.


Heikin kokeileva keittiö: Tapas by Heikki 2



Sivellään ruisnäkkileivälle vähärasvaista flooraa ja annetaan sen hautua jääkaapissa yön yli. Lisätään alustalle raejuustoa, maustekurkkusiivu ja puolukkahillostapoimittuja puolukoita. Maku on kivan raikas, mutta oletettu maustekurkun ja puolukan rämäkkä kontrasti katosi puolukan maun alle. Ehkä nämä maut ovatkin aika samanlaiset. Näkkileivästä tulee yleensä taipuisa "haudutettaessa" rasvalla päällystettynä, mutta vaikutus ei nyt tuntunut. Minusta taipuisuus "maistuu" hyvältä. Ehkä flora oli liian vähärasvaista tai tuntuma katosi muun makuelämyksen alle.





Ei kommentteja: