Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 3. lokakuuta 2014

Teoksen tila, Creative Cloud, Puotinharjusta ja vatsasta

Tässä kuva taoksestani välivaiheessa, jossa kaikki suorakaiteet ovat saaneet yhden värityksen. Oikea alakulma ei tavallaan kuulu joukkoon. Se on umbran ruskea. Muut ovat päävärien ja niiden vastavärien eri sävyjä. Olen tästä jo jatkanut parin ruudun verran, mutta palataan asiaan.



Kävin asioilla Itiksessä tänään. Hommaasin hiiren Macbookiini ja kävin kirjastossa. Hiirtä tarvitsen Photoshopin ja varmaan muidenkin Adoben ohjelmien käyttöön. Näissä tarvitaan tarkenpaa osoitusta kuin mihin sormipaneelin avulla kykenee. Muutoin läppärini pelittää ilman hiirtäkin.

TaiKin kurssilla on jo mukavampaa, kun olen onnistunut tekemään jotakin soveltavaakin Photoshopilla. Se on todella monipuolinen ohjelma. Valokuville voi tehdä melkein mitä vain kohteen kaunistamisesta vaikka minkälaisiin vääntelyihin ja lisäliimailuihin. Ohjelmalla voi piirtää ja maalatakin, tietenkin digitaalisessa muodossa. Hankin tänään Phoshopin ja tukun muita Adoben Creative Cloudiin kuuluvia ohjelmia läppäriini. Mukana on myös Premiere, jolla voidaan editoida videoita. Ohjelmakokonaisuudesta löytyy apuvälineet myös graafiseen suunnitteluun.

Työskentelisiköhän Rembrandtkin näillä, jos eläisi nyt. Uskon kyllä edelleen myös konkreettiseen käsillä tekemiseen, vaikka kai nämä digihommatkin sitä ovat. Ymmärrätte kuitenkin, mitä tarkoitan.


Kävin kävelyllä Itiksen vieressä olevassa Puotinharjussa ja käväisin Myllypurossakin. Puotinharju - tai Itäkeskukseksi sitäkin taidetaan nykyään kutsua - on yllättävän luonnonläheinen ja viihtyisä asuinalue. Sen ja Myllypuron välissä on kouluja, urheilufasiliteettaja, suuri maalla peitetty jätemäki ja metsää. Täälläkin on toteutettu Helsingin suunnittelussa käytettyä lähiöteoriaa. Lähiöteorian ideana on suunnitella ja toteuttaa asutuskeskuksia, joiden välillä on hyvät kulkuyhteydet ja luontoa.







Myllypurossa on ensimmäisen maailmansodan aikoihin tehtyjä linnoitusrakennelmia, joita on muuallakin Helsingissä, Espoossa ja mahdollisesti Vantaallakin. Kerrotaan täällä olleen kiinalaisia niitä rakentamassa. En ole varma, olivatko juuri kiinalaisia, mutta siltä suunnalta kuitenkin.







Olen huomannut, että vatsani on kuin varkain tullut kuntoon. Ehkä mahalaukkuun on nukka kasvanut takaisin. Mukavaa huomata jonkin oireen kadonneen.

Ei kommentteja: