Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Lisää jauhelihakastikkeesta, Heikin kokeilevan keittiön ensimmäinen tuotos, unesta ja Hesarista

Söimme lounaaksi eilistä jauhelihakastiketta paistettujen perunoiden ja sipulin kanssa. Vaimoni kehoitti loiventamaan kastikkeen könkköisyyttä kermalla. Tein työtä käskettyä ja käytin kuohukermaa, mutta laitoin mukaan myös vettä. Kastike meni vaaleaksi. Kerma aateloi monia ruokia, mutta mielestäni se ei tässä ole parhaimmillaan. Maku meni minusta jotenkin tukkoon. Paistetun jauhelihan muoto, joka vaikuttaa makukokemukseen, meni hukkaan.


Olen joskus maininnut pitäneeni joskus hetken ruokablogia nimella Heikin kokeileva keittiö. Laitan tähän sieltä ensimmäisen postaukseni.




Tässä Heikin kokeilevan keittiön ensimmäinen tuotos:

Tapas by Heikki 1. Cream cracker, briejuustoa, keltaista paprikaa ja kapriksia. Muuten hyvä, mutta kapriksia tuli liikaa.


Unentarpeeni taitaa yhä olla yli sen, mitä se oli ennen syöpää. Nukahdin illalla puolen yön jälkeen. Heräsin joskus pikkutunneilla, mutta onneksi sain unen taas. Aamulla heräsin seitsemän jälkeen, söin aamiaisen, luin Hesaria ja menin takaisin nukkumaan. Taisi siinä tulla yhteensä yli kahdeksan tuntia. 

Lopetimme Hesarin tilauksen viime syksynä ja aloitimme taas viime kesänä. Minusta tuntuu, että minulla on taas jonkinlainen kiintymyssuhde kyseiseen lehteen. Ehkä sitä vahvistaa sekin, minulla on kesken Hesarin entisen vastaavan päätoimittajan kirja Päivälehden mies. Asiaan vaikuttaa varmaan sekin, että äitini oli pitkään Hesarin palveluksessa. Hesarin Nurmijärven konttoritoiminnot pyörivät joskus 70-luvulla meillä kotona. Tuurasinkin äitiäni joskus ja muistanpa ainakin kerran jakaneekin lehtiä, kun joku jakaja oli poissa kuvioista. Minulla oli ohjeet mukana auttamassa postilaatikoiden löytämistä. Jollakin se oli matkalaukun tapainen, joka makasi maassa. 



Ei kommentteja: