Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 27. elokuuta 2021

Kolme lirtaa päivässä



Julkaistu 26.5.2014
Oikein hyvä ja pitkä yö. Aamullakin olen nukkunut.

Eilen meinasi pari kertaa mennä jalat alta. Johtuu kai liian vähästä juomisesta. Kun nukkuu, ei tule huolehtineeksi nesteen saamisesta. Soitin Meikkuun ja sain vahvistuksen, että nesteen puutteesta johtunee. Kolme litraa päivässä pitäisi juoda. Pelkkää vettä ei huvittaisi. Jos vielä huippaa, yhteys Meikkuun ja verikokeita aikaistetaan.

Huomenna alkaa  Digitaalisen kuvailmaisun työpaja "kesäkurssi" , johon olen ilmoittautunut ja jonka olen maksanut. Ehkä käyn kuulolla. Jospa löytyisi jokin sovellus. TaiKin avoimen kurssi. Ehkä voisin tehdä harjoituksia kotona koulun sijaan, jos saan koululta sopivan koneen sopivin ohjelmin lainaksi.

Tavakseni on tullut tehdä silloin tällöin tietoisen läsnäolon harjoitteita. Kun asetun sänkyyn selälleni, tulee usein mieleen, että mitäs nyt. Siinä on sopiva hetki käydä läpi ruumiinosien sijainnit ja tuntemukset sekä hengitystilanteen. Voin tehdä sen lyhyenä tai pidempänä. Olen siis paikallisesti läsnä. On vain se hetki. 

En oikein tiedä vielä, mikä merkitys harjoitteilla on, mutta ainakin ne toimivat puskurina eri asioiden välillä. Pidän se erillään nukkumisesta. Olen ajatuksissani aktiivinen, joten en nuku. Harjoituksen jälkeen voin alkaa nukkua. Silloin en ole enää aktiivinen. 

5 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Muistathan huolehtia myös suolan saannista samalla kun litkit niitä nesteitä. Mites vaikka muutama osmosal-pussi apteekista niin niistä elimistö saisi tärkeitä suoloja ja glukoosia? Jos siis se sinulle sopii noin lääketieteellisistä syistä.

Heikki Honkala kirjoitti...

Sanoivat Meikusta, että normaalista ruuasta saatava suola riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiinnostava tuo kesäkurssi!

Taidehistorian kurssilla on päästy keskiaikaan ja olen oppinut huikean paljon. Aiheet ovat enimmäkseen kiinnostavia (jos pylväsjärjestelmien yksityiskohtia ei lasketa), mutta päärakennuksen yläsalien penkit ovat kovia...

Anonyymi kirjoitti...

Minulle selvisi vasta äsken, että Saara teki gradunsa taidehistoriaan, ja vieläpä Riikaan liittyvästä aiheesta. Siitä haluaisin kuulla enemmän. Terveisiä ja onnittelut hänelle!

Heikki Honkala kirjoitti...

Katja, kiitos kommenteistasi. Minusta oli jännittävää, että Parthenonin mittasuhteita oli muuteltu esteettisyyden vuoksi. Pylväsvälit eivät ole samat. Pylväät kaartuvat kuusi senttiä sisäänpäin jne. 

Saara teki edellisen gradunsa taide- ja tämän uudemman kulttuurihistoriaan. Molemmat liittyvät Riikaan. 


 

Ei kommentteja: