Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 29. elokuuta 2021

Oletko tullut ajatelleeksi miksi ...?

Miksi ihmisten määrässä maailmassa on niin vähän nollia? Vain yhdeksän kappaletta. Ykkönen ja kolme nollaa eli tuhat vastaa Sundin kunnan asukaslukua (1 012). Kun lisätään kolme nollaa lisää, saamme luvun, joka on noin viidesosa Suomen asukasluvusta. Kun tehdään sama temppu uudestaan ja kerrotaan luku kahdeksalla olemmekin jo koko maailman asukasmäärässä. Kyllä meitä ihmisiä on vähän. 

Miksi sadan sivun gradu on niin iso homma, että joiltakin jää maisterin todistus saamatta kokonaan saamatta. 

Mihin oma aikani menee? Olen oppinut neljässä vuodessa kunnon eläkeläiseksi. Aikani kuluu ilman, että saan mitään mainittavaa aikaiseksi. Kukaan ei minulta vaadi mitään, mutta jotenkin tämä totuus mietityttää minua. 

Miksi maailmassa jotkut ihmiset joutuvat vielä tulemaan toimeen muutamalla dollarilla päivässä?

Miksi Juha Hurme voitti Finlandia-palkinnon Niemellään, vaikka se on oikeastaan Suomen historia kirjoitettuna tietystä näkökulmasta?

Miksi niin moni uskoo homeopatiaan? 


Public domain

Miksi ihmiskunnalta vei niin paljon aikaa keksiä sähkö, joka mullisti elämän? Miksi ensimmäinen tietokone rakennettiin vasta 9 vuotta ennen syntymääni?

Ajatella, että melkein kaikki 60 vuotta täyttäneet - minä heidän joukossaan - ovat kuolleet 20 vuoden kuluessa. 

Maailman todistettavasti vanhin koskaan elänyt ihminen Jeanne Calment kuoli vain 122-vuotiaana.

Miksi aivan mitätön toimi, kuten päiväpeitteen asettaminen sängylle, voi tuntua niin työläältä. 

Miksi niin pieni ääni kuin kännykän kilahdus herättää ihmisen aamulla. Kuitenkaan esimerkiksi minä en herännyt, kun viimeksi Turussa oli ukkonen.




#homeopatia #kokonaisvaltainen #holistinen #luonnonmukainen #orgaaninen #luonnollinen #vaihtoehtoinen #homeopaatti #vaihtoehtolääketiede #luonnonlääkintä #vaihtoehtolääkintä #vaihtoehtohoito #kansanlääkintä #kliininen #farmakologia #täydentävä #täydentävähoito #täydentävälääketiede #vitalistinen #lume #lumevaikutus #plasebo #potensointi #skepsis #koululääketiede #skeptikko

Ei kommentteja: