Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 30. elokuuta 2021

Ymmärtääkö joku mitä tämä nainen tekee?

Kummallista

Olen nähnyt kolme kertaa erikoisen tapahtuman ei kovinkaan kaukana meiltä. Aurajoen tuntumassa Radisson Blu Marina Palace Hotellin ja Asunto Oy Auranrannan välissä on yksi kaupunkipyörien käyttöönotto- ja palautuspisteistä.


Public Domain


Pantomiimi?

Minulle tuntematon nainen on esittänyt jonkinlaista pantomiimia tai vain voimistellut kyseisellä paikalla. Tanssilta se ei näyttänyt, ei edes baletilta. Omituista on, että hän on pukeutunut punaiseen juhlapukuun, jonka helma ulottuu takaa reilusti maahan. 

Mikä on naisen, kepin ja ämpärin muodostaman linjan merkitys?

Hänellä oli vieressään puunoksasta taitettu keppi linjassa Ursininkadun suuntaan.

Viimeisimmällä kerralla satoi ja nainen kiipesi Auranrannan puolella olevan muurin tapaisen yli ja meni jatkamaan esitystään (jos se sellaiseksi oli tarkoitettu) kyseisen talon koillispäässä olevaan pylväiden kantamaan tilaan. Hameen helma oli jo kastunut. Samalla kerralla huomasin, että naisen ja kepin muodostamalla linjalla on myös punainen, metalliselta näyttävä ämpäri. Ehkä väri viittasi naisen asuun. 

Suojaan siirtyessään nainen unohti ottaa kepin ja ämpärin mukaansa. 


Public Domain


On mahdollista, että nämä esitykset tapahtuivat samaan kellonaikaan, 

Onko kyseessä performanssi, jonkin itämaiseen elämänfilosofian sovellus, julkisuuden tavoittelu vai kenties vedonlyönti? Ehkä nainen tekee taiteen maisterin tms. tutkintoa ja kyse on jokin opintosuoritus, mahdollisesti osa lopputyön käytännön osiota. Hänen liikkeensä ovat hyvin yksinkertaisia. En ole toistaiseksi nähnyt mitään perusteelleen harjoittelun tuottamaan taitoon viittaavaa. 

Ehkä nainen harjoittelee jotakin ryhmävoimisteluesitystä varten. Helsingin olympialaisissa on käsittääkseni ollut tällainen esitys, avajaisissa varmaan. En ole saanut filmeistä kuvaa suurenmoisesta taituruudesta. Osallistujat lienevät olleen edistyneitä harrastelijoita. 

Miksi juuri tässä?

Miksi nainen performoi juuri mainitulla paikalla? Miksei hän harjoittele sisätiloissa? Harjoitteleeko hän yleisölle esiintymistä? Liikehtiikö hän samassa asussa ja samalla tavalla joissakin muissakin paikoissa 

Nainen vaikuttaa niin keskittyneeltä, että tuntuu, ettei häntä saa keskeyttää. Saatan kysyä mikä on hänen motiivinsa, jos vielä näen hänet samoissa puuhissa. 



Ei kommentteja: