Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 27. elokuuta 2021

Tyttären juhlapäivä



Teksti on julkaistu 21.5.2014
Pienet neitokaiset pyörittivät pappaa illan. Illemmalla vietettiin aikaa umpiluetun "Outo vieras muumitalossa" -kirjan parissa ja niin vain kävi, että nuorempi nukahti papan vasemman käsivarren päälle ja vanhempi oikeaan kainaloon.

Aamulla kävi Herttoniemen sairaalassa verikokeessa, mistä selvisinkin nopeasti, kun osasin valita lapsille ja poliklinikkatapauksille tarkoitetun jonotustiketin. Ilmeisesti veriarvot ovat riittävät huomenna alkavaa hoitokierrosta varten, koska sairaalasta ei ole soitettu.

Menimme sitten joukolla Snellman-korkeakoululle tyttären valmistujaisjuhlallisuuksiin. Steiner-pedagogisiksi opettajiksi valmistuneita juhlittiin ensin  koulun ruokalarakennuksessa, jossa oli yhteislaulua, runoesityksiä, kuorolaulua ja puheitakin. Kaikenlaisia mehuja ja pikku syötävää tarjoiltiin.

Yhteisjuhla oli päärakennuksen salissa, jossa ohjelma jatkui samantyyppisenä. Erityisen mukava oli ohjelmanumero, jossa koko väki ohjattiin laulamaan kaanonia. Ohjelma oli koulun henkeen sopivasti opiskelijoiden työtä kunnioittava. Yhteisöllisyys korostui.

Valmistuville laulettiin "Irish blessing".

Lähdimme "Jo joutui armas aika"-laulun jälkeen.

Pidin ohjelman vanhahtavasta tyylistä ilman rock-musiikin pauhua.

Kotona tytöt viihtyivät erityisen huvimme parissa. Luin heille ääneen "hintalehteä" pitkine koodeineen ja tuoteselosteineen. "452066 Kimalteleva prinsessanukke. Sisältää prinsessanuken, kimaltelevan tanssiaismekon, tiaran ja kaulakorun. Saatavilla 5 erilaista nukkea. Säästöhinta 22 €"

Ei kommentteja: