Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 27. elokuuta 2021

Trombosyytit alhaalla



Julkaistu 2.6.2014
Jokin muutos on tapahtunut, koska olen kahtena viime yönä saanut unen päästä kiinni vasta pikkutunneilla. Unentarve on siten ratkaisevasti vähentynyt ja päiväunia on vältettävä.

Kuuntelin illalla Ylen Areenasta Huojuvaa taloa viisi jaksoa lisää. Jaksot ovat seitsemän minuutin pituisia. Olen ajatellut tehdä kehitysehdotuksen Ylelle, kun kunkin jakson aktivoiminen edellyttää aivan liian monta klikkausta. Yöllä aloin kuunnella äänikirjana Havukka-ahon ajattelijaa. On muuten tervanhajuista tekstiä. Varsinainen aikamatka jätkäkulttuuriin ja pohjoisen pirtteihin. Huovisen muikuilevan herravihainen huumori höystää elämystä. 

Olen edelleen fyysisesti heikko. Joudun olemaan pitkälläni.

Kävin aamulla verikokeissa. Meikusta soitettiin iltapäivällä ja kyseltiin vointia. Hemoglobiini on hieman alle sadan. Trombosyytit, jotka ovat hyytymistä edistäviä verihiutaleita, ovat viidenkymmenen tienoilla. Alavireisiä arvoja. Riittävät kuulemma. Trombosyyttien alhainen arvo saattaa merkitä esimerkiksi veren vuotamista nenästä, sanottiin. Ei ole vielä vuotanut.

Heikkoudestani ei oltu huolissaan. Tätä on vain kestettävä. Kai nuo veriarvotkin jotakin merkitsevät. 

Suuni toimii aika hyvin, mutta jotakin siellä on. Tuntuu kuin olisi kurkku kipeä, vaikka tuskinpa on. Suun hoivaa terotettiin. Suolavesikonsti kerrottiin. Teelusikallinen suolaa litraan lämmintä vettä. Sillä sitten huuhdottava monta kertaa päivässä. Tuntuu olevan monenmoista suuta varten. Kun yhtä mömmöä laitan ja kohta toista, eikö vaikutusaikaakin pitäisi jäädä.

Harmi, että unohdin kysyä silmieni rähmimisestä. Ajattelin ensin sen johtuvan silmäripsien harvenemisesta, kun muutakin karvakatoa on ollut. Ei se varmaan sitä ole. Aina kun silmäni ovat kiinni jonkin aikaa, rähmä liimaa ne umpeen.  

Kysyin miksi verikokeita tehdään niin usein. Olin luullut, että eri päivinä tehdään eri kokeet, mutta lienevät samoja. Johtunee tutkimushankkeesta. Saavat dataa.

Vaimo innostui tekemään verta vahvistavan smoothien. Viikunaa, hunajaa, avokadoa, mustaa viinimarjaa ja kermaa. On muuten hyvää! Nam! 

Vanha ystävä Tomek soitti. Oli lämpimän sydämellinen kuten aina.

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Tsemppiä, Heikki!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Kirsi!

Ei kommentteja: