Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 5. lokakuuta 2015

Kauhea tuho viimetalvisessa vierailupaikassamme Biotissa

Vierailimme viime talvilomalla Biotissa, joka on Nizzan liepeillä oleva vanha, idyllinen pikkukaupunki. Kävelimme ensin kukkulalla olevan kaupungin keskustassa ja siirryimme sitten alakaupungissa olevaan lasiverstaaseen, jossa toimii myös lasimuseo. Tämän sivuston aloituskuvassa näet näkymän yläkaupunkiin sellaisena kuin mekin näimme sen lasiverstaan pihalta.

Nyt Biotissa on vieraillut Ranskan presidentti François Hollande. Syy ei ollut turismi kuten meillä vaan Biotia kohdannut tuho. Myrsky ja tulva on saanut aikaan pahaa jälkeä alakaupungissa. Kolme vanhusta kuoli vanhainkodin pohjakerroksessa. Kodissa oli 48 vanhusta ja kaksi henkilökunnan edustajaa.

Täällä näet videomateriaalia Ranskan Rivieran katastrofista.

Nizzan seudulla asuva suomalainen tuttavapariskunta käytti meitä talvella kyseisessä paikassa. Rouva on kertonut, että myös lasiverstas ja -museo vaurioituivat.

Kävimme samalla kierroksella myös ei kovinkaan kaukana Biotista olevassa Fernand Léger Museossa. Sen vauriot ovat olleet lievät, koska toiminta on voitu aloittaa uudelleen. 

Minulla on runsaasti videomateriaalia tuolta retkeltämme, mutta en ole editoinut sitä esitettävään kuosiin. Nyt tuntuu siltä, että sellainen homma täytyy tehdä.

Ei kommentteja: