Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 3. lokakuuta 2015

Kuninkaallisessa hovissa keskellä maaseutua

Olemme olleet tänään hyvin perusteellisilla elämänkaarijuhlilla. Nimitys on tällainen, koska päivänsankarin pyöreästä syntymäpäivästä on jo vuosi.

Juhlan alkuosa vietettiin Tyrvään kirkossa ja toinen Villa Royalissa Mouhijärvellä. Molemmat paikat kuuluvat nykyään Sastamalaan.

Villa Royal on hyvin erikoinen paikka. Rakennus on entinen koulu. Se muistuttaa kartanoa. Ensivaikutelma on päätähuimaava, sillä rakennus on sisustettu kuin Ludvig XIV:n hovi. Isännän mukaan sisustus on tehty uskollisesti. Eri huoneet edustivat eri tyylejä. Isantäpariskunta oli pukeutunut kuninkaallisiksi.

Kitschiä talo varmaan osittain on, mutta mikäs siinä. Pariskunta on toteuttanut suuren unelmansa omalla riskillään. He tarjoavat ikimuistoisen elämyksen siitä maksaville ja näiden vieraille.

Päätalon viereisessä rakennuksessa on Egypti-aiheinen näyttely, jossa on replikoita tunnetuista Egyptin historiaan liittyvistä esineistä kuten Tutankhamonin patsaasta.

Talon erikoisuutena oli tarjolla kahvin kanssa kakkuja, joissa oli valokuvan tarkka kuva pinnalla. Yhdessä oli itse talon kuningas roolitamineissaan.

Ei kommentteja: