Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 19. toukokuuta 2016

Optimistiklubi kokoontuu tänään

Tänään on tärkeä päivä, koska odottelen testitietoja sairaalasta. Lisäksi tänään kokoontuu Optimistiklubi illalla meillä. Vaimo lähti vieraamme ja Kultiksen kanssa Hakaniemen torille joulupuurolle. Sieltä he jatkavat Hvitträskiin. En ole vielä tehnyt klubin "läksyjä" loppuun. Siinä puuhaa tälle päivälle.

Aiheenamme on tänään aika äskettäin julkaistu selvitys nimeltään "Arvio Suomen mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista". Sen yritän vielä lukea loppuun. Siinä on haastetta minulle, kun sahajauhoni ovat päässeet kostumaan. Varmaan keskustelemme Suomen puolustuksesta muistakin näkökulmista. Karkeasti ottaen perusasetelma on kysymys siitä, kannattaako Suomen hakea Naton jäsenyyttä vai turvautua vain omaan puolustukseen. Mainittu selvitys on nostanut pintaan myös mahdollisen liittoutumisen Ruotsin kanssa. Puolustusyhteistyötä Suomi on jo kehittänytkin Ruotsin kanssa.

Suomen puolustusratkaisut mietityttävät minua. Se johtuu ainakin osittain siitä, että olen sotaorvon ja evakon lapsi. Mielestäni aiheeseen liittyvät keskustelut ovat usen pinnallisia ja asenteellisia, ainakin meidän tavallisten kansalaisten keskuudessa. Asiaa ei ole ajateltu läpi. Helposti turvaudutaan vanhoihin hokemiin. Minusta asiaa kannaa pohtia lähtien puhtaalta pöydältä. Omaakin ajatteluani tahtoo kahlita kuvitelma menneiden sotien toisinnosta. Jos Suomi joutuu sodan kaltaiseen kriisiin, se on luultavasti jotakin aivan muuta.  

Rupesin puuhaamaan tätä epävirallista kerhoa varmaan noin vuosi sitten. Ajatuksenani oli, että tämä toimisi suunnilleen kuin lukupiirit, mutta sen lisäksi voisimme tehdä vierailuja mielenkiintoisiin paikkoihin. Yksi jäsenemme perustelee osallistumistaan sillä, että hän voi tavata sellaisia ihmisiä, joita ei muuten tapaisi. Tämä on siten mahdollisuus saada uusia tuttavia, kenties ystäviäkin.

Toiminta hakee vielä muotoaan. Toistaiseksi emme ole tehneet yhtään vierailua.

Jos sinulla ei ole tekemistä tänä iltana ja etäisyys tuntuu siedettävältä, mitä jos liittyisit joukkoomme. Joskus voi olla hauskaa heittäytyä johonkin uuteen kuvioon. Jos päätät tulla, ota yhteys minuun (044-7756 318/heikki honkala@icloud.com), niin saat opastuksen paikalle.

Ei kommentteja: