Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 20. toukokuuta 2016

Sataprosenttistako?


Rumankaunista

Ajoin eilen päivällä K-supermarket Hertan pihaan ja kävin ostamassa tarjottavaa illaksi. Olin ehdottanut vaimolleni, että tarjoaisimme perinteisen torstaiaterian eli hernerokkaa ja pannukakkua. Vaimoni oli ehdottanut, että ostaisin jotakin hyvää sen kunniaksi, että sain hyvät testitulokset. Mietin mitä se voisi olla. Pidän kovasti korvapuusteista, mutta jotenkin ne eivät tuntuneet nyt sopivan tilanteeseen. Päädyin juustokakkuun ja ajattelin, että voisimme sillä juhlistaa tapahtunutta ja tarjoilla sitä illan istunnossamme. Valitsin juustokakun, koska yritämme vaimoni kanssa vältellä jauhoja.

Vein ostokset autoon ja menin pienelle kävelylle. Yläpuolella kuvassa oleva jonkun taloyhtiön liikennemerkki kiinnitti huomiotani. Onkohan tuo jotakin sientä.


Menin sitten yhteen paikallisista ruokapaikoista syömään. Tilasin salaattia ja kebabia. Asiakaspalvelija kysyi olenko käynyt ennen. En ollut. Hän sanoi ihmisten ajattelevan, että kebabissa on vain 20 prosenttia lihaa. Ei ollut tullut minun mieleeni. Hän vakuutti, että kebab on heillä sataprosenttista lihaa.


Lueskelin Iltasanomia kunnes sain annoksen. Kävi ilmi, että ruokalalla on ilmeisesti erikoinen tapa rakentaa annos siten, että salaatti on kebabin alla. Mikäs siinä. Liha kuitenkin lämmitti salaattia ja söisin sen mieluummin kylmänä. Kebab tuntui minusta jotenkin tiiviiltä. Ehkä se oli merkki täydestä tavarasta. Voi olla että kuvittelin vain. Ihan tuo oli kelvollinen annos. Leipä oli lämmintä. Tyydyin vain maistamaan sitä, koska siinä on jauhoja. 

Kun hain kahvia, kaveri kysyi oliko ruoka maistunut. Mainitsin kebabin tiiviydestä. Hän ei ymmärtänyt sanaa joten täydensin puhettani käsilläni. Asia saattoi jäädä epäselväksi.

Palasin sitten kotiin.  

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Valot ja varjot tekee ekan kuvan mielenkiintoisen näköiseksi. Ihan kuin liikennemerkki ei olisi tasainen levy, vaan kupruileva. :D

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Riina kommentista! Simppeli aihe voi olla mielenkiintoinen.