Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Yön sudet ja Putin-nuoret



Kävimme perjantaina Seutulassa viemässä ja saattamassa vieraamme kotimatkalle. Lähdimme liikkeelle huomattavasti etuajassa, koska aioimme tavata Naanatalin sukuhaaramme, kun nämä olivat palaamassa lomamatkalta Espanjasta. Vietimme aikaa heidä kanssaan lentoaseman Burger Kingissä, kun he vahvistivat itseään loppumatkaa varten.

Huomasin että kyseisessä ravitsemuslaitoksessa oli tarjolla frappea. Tutustuin tähän kylmään kahvijuomaan aikoinaan viettäessäni osan sapattivuottani Kreikassa. Se on mainio vaihtoehto, kun teki kahvia mieli lämpimällä säällä. Burger Kingin frappe oli pettymys, koska minusta se edes maistunut kahvilta. Se ollut myöskään juoksevaa. Pirtelö se minusta oli.

Kakkosaseman alakerrassa oli väkeä, mutta ei tungokseen asti. Siirryttyämme yläkertaan, jossa vieraamme saattoi tehdä lähtöselvityksensä, laitoin maskin naamalleni, koska väkeä oli valtavasti. Menin välillä ulos seisomaan ollakseni vielä paremmin suojassa tartunnoitla. En huomannut asemalla muita maskinaamoja, mutta minä olenkin erityistapaus.

Päiväkävelyreitin varrelta

Poikkesin kävelyltä palattuani tapaamassa naapureita, kun yhtiömme pihassa oli meneillään talkooeväsjäännösten lopputuhonta. Olen mielissäni siitä, tälläista taloyhtiöhengen kohotusta tapahtuu.


Illan Perjantai-ohjelmassa oli aiheena Venäjä. Ohjelman lomassa näytettiin lyhyt dokumentti venäläisestä motoristikerhosta Yön sudet, jolla on hyvät suhteet Putiniin. Löysin nyt Youtubesta varsin samanlaisen samasta aiheesta: Night Wolves: Putin's Hairy Biker Gang (n. 8 min.). Katsoin myös Areenasta dokumentin, joka kertoi Putin-nuorien kesäleiristä. Panin merkille, että sekä susien että mainittujen nuorien toiminnassa korostuvat samat arvot. Tuntuu kuin molempien taustalla olisi sama valtion siipien alla toimiva viestintätoimisto. Kummatkin korostavat ortodoksista uskoa ja pitävät Putinia maan isänä. Molempien eetos on voimakkaan isänmaallinen ja molemmat moittivat Yhdysvaltoja. Uskon molempien saavan valtiolta rahaa toimintaansa, ainakin Sudet saavat.

Yön susien johtaja on kotoisin Sevastopolista Krimin niemimaalta. Jengi on käynyt Krimillä antamassa henkisen tukensa niemimaan liittämiselle Venäjään. Johtajaa kutsutaan kirurgiksi, mutta oikeasti hän on koulutukseltaan hammaslääkäri.

Kirurgi painottaa, että hänen jenginsä ei edusta amerikkalaisuutta vaan venäläisyyttä. Tämä kuulostaa oudolta, koska koko toiminnan ulkoinen habitus näyttää USA:sta kopioidulta. Länsimaissa toimivat tunnetut liivijengit tiedetään rikollisjärjestöiksi. En tiedä jakaako Yön sudet tämän punnusmerkin niiden kanssa. Outoa olisi, jos Putin suojelisi sellaista järjestöä, mutta mistäpä tietäisimme. Kummallista se olisi myös ortodoksisuuden korostamisen kannalta. Voivathan he olla pohjimmiltaan kilttejä poikia, mutta haluavat näyttää pelottavilta. Ainakaan jengiä ei ole haluttu päästää länsimaihin retkilleen. Ehkä on pelätty järjestyshäiriöitä. Ehkä heidän esiinmarssinsa provosoisi länsimaisia  liivijengejä liikkeelle.  




Ei kommentteja: