Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 23. toukokuuta 2017

Iso myllerrys

On tapahtumassa niin isoja asioita, että psyykelläni on sulattamista. Olen yleensä hyvä sopeutumaan uusiin olosuhteisiin, mutta nyt ilmeisesti alitajuntani prosessoi tilannetta tosissaan.

Minun pitäisi tarttua hoidettaviin asioihin kuten uuden asunnon remontin organisoimiseen, mutta en tahdo saada otetta. Tosin väsymyskin saattaa vaikuttaa.

Minun pitää toimittaa tämän kuun aikana koululle irtisanoutuminen kirjallisessa muodossa. Tuostimemme on sellainen kuin tulostimet tuntuvat nykyään olevan. Sovin pomolleni, että lähetän sen hänelle, hän tulostaa ja allekirjoitan sen ensi viikon alussa.

On aika täyttää eläkeanomus. Sen voi tehdä netissä. Kuulin eläkeyhtiöstä, että sen käsitteleminen menee yli heinäkuun alun, koska heidän pitää saada vielä palkkatietoni heinäkuulta, mutta sitten rahat alkavat tupsahdella tilille jokaisen kuukauden alussa.

Ensi kesäkuussa minulla on isot yksivuotistutkimukset Meilahdessa. Ne ovat tärkeä rajapyykki. Jos kaikki on hyvin, selviäminen alkaa olla aikaisempaa todennäköisempää.

Meidän on alettava purkaa pitkäaikaista kotiamme Helsingissä ja alkaa asettautua uuteen, joskin tuttuun, ympäristöön Turkuun. Myös syöpäkontrollini siirtyvät Turkuun, mahdollisesti kaupunginsairaalaan.

Minä mielelläni kaavailen tulevaisuuttamme. Nyt se on erilaista kuin ennen, koska todellisuudessa on kysymys luopumisesta paljosta. Jotakin tulee tilalle. Yritän keskittyä muutosajan järjestelyihin. Tulevaisuus kasvaa orgaanisesti siitä tilanteesta, mihin asetumme.

Ehkä johtuu näistä muutosajoista, että muistelen mielelläni menneitä aikoja Nurmijärvellä, joka ei ole enää sellainen kuin se on ollut, eikä pidäkään olla. Tulee mieleen joululaulun sanat "miespolvet vaipuvat unholaan ..." Nurmijärven yhteiskoulussa on oli minun aikanani opettajia, jotka olivat olleet koulussa jo sota-aikana. Nykyiset opiskelijat tuskin tietävät heistä mitään. Samoin käy minunkin suhteeni. Näin on aina ollut ja tullee aina olemaan.


Näimme tänään hienon tumman Bemarin, jonka rekisteri oli LÄH-10. Väkisin tuo yhdistelmä herättää huomiota.

Ei kommentteja: