Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

torstai 18. toukokuuta 2017

Kriminaalit kiinniPassikuva on passikuva
Jaksoimme lähteä tänään liikkeelle. Kävimme passikuvassa Hakaniemessä ja minä poikkesin sitten Kallion kirjastossa.

Passikuvat lähtivät digitaalisina poliisille ja kuittaukset tulivat välittömästi tekstiviestinä. Passihakemukset voimme tehdä netissä. Kätevää.

Ei ihan pirteän näköinen mies tuossa kuvassa. Kuvaaja antoi minulle pyöreän heijastimen pidettäväksi vaakatasossa edessä. Miksikähän noin? Kasvot näyttävät kalvakoilta eivätkä muodot oikein näy.

Tuli mieleeni, että poliisi voisi antaa jonkin automaattitunnistimen verrata tulleita kuvia etsintäkuulutuksiin ja lähettää partion paikalle, jos sattuu osuma. Toivottavasti ei pelkästään sen perusteella pidätetä, että näyttää rikolliselta. Taitaisi passikuvien perusteella tulla paljon pidätettävää.

Palautin Kallioon joitakin hyviä aikeitani. Halusin lukea jotakin sujuvaa. Pidin äsken lukemastani Marja-Liisa Vartion kirjasta "Kaikki naiset näkevät unia". Halusin lisää hänen tekstiään. Sain Kalliosta yhden novellikokoelman ja Helena Ruuskan kirjoittaman elämäkerran Vartiosta ("kuin linnun kirkaisu"). Ärsyttää tuo keekoilu, kun aloitetaan kirjan nimi pienellä kirjaimella.

Huomenna tarvitaan voimia, koska lähdemme Turkuun vaihtamaan rahaa osakekirjaan,

Ei kommentteja: