Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Kahden pankin välissä 1

Olemme hyväksyneet ostotarjouksen asunnostamme ja kauppakirjat pitäisi allekirjoittaa perjantaina eli ylihuomenna.

Meillä on vakuusjärjestely erään lähiperheemme hyväksi Osuuspankissa Turussa. Tällaisia lienee yhdessä sun toisessa sukupiirissä. Oma pankkimme on Nordea Lauttasaaressa. Kuvio pitäisi saada nyt junailluksi asunnonvaihtovaiheen yli.

Luulisi järjestelyn olevan rutiiniasia kahdelle isolle pankille, mutta ei näytä olevan. Ehkä tämä päätyy siihen, että Nordean panssaroitu pakettiauto kohtaa Osuuspankin samanlaisen Lahnajärvellä Helsingin ja Turun puolivälissä. Suoritetaan kahden paperien vaihto. Paikalle tarvitaan tietysti torvisoittokunta.

Minulle ei ole selvinnyt vielä, kenen pitäisi tämä homma junailla. Olen puhunut kumpaankin päähän useamman kuin yhden henkilön kanssa. Kun soitan Turkuun, käytän puhelinnumeroa, joka vie varmaan johonkin puhelinpalvelulinnoitukseen, jossa puhelu kytkeytyy sille ringin jäsenelle, joka vapautuu ensimmäisenä. Jos en saa Nordeasta yhdyshenkilöämme kiinni, soitan pankin kaksineljäseiskaan. Puheluun vastaa se, joka sattuu vastaamaan.

Olen toivonut, että joku pankkiammattilainen ottaisi asian hoitaakseen. Tuntuu, että minun on oltava tässä aktiivinen toimija, mutta minulle ei ole syntynyt kirkasta kuvaa, mitä kaikkea minun pitäisi tehdä.

Kummastakin pankista tullut viimeisin puhelu on ollut henkilöltä, jonka kanssa en ole vielä puhunut.

Ymmärrän, että kummankin pankin pitää turvata etunsa vaihdon jokaisessa vaiheessa, mutta että se on näin monimutkaista. Minusta olisi syytä laittaa prosessikuvauksia linssin alle. Toivottavasti tämä tapahtumasarja on poikkeuksellinen.

Ei taida onnistua kaupanteko perjantaina. No onhan tässä ollut vappu ja minun olisi pitänyt toimertua aikaisemmin.

Onneksi ostajamme ei ole vielä karannut.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kertomasi tapahtumasarja on pankeilla enemmän normaali, kuin poikkeuksellinen. On kokemusta ja jos olisin läheskään yhtä hyvä kuvaamaan tilannetta kuin Sinä, voisin kirjoittaa kirjan aiheesta.

Anonyymi kirjoitti...

Aiakkuusneuvottelu Turun pankin kanssa; jo alkaa homma hoitumaan. Nimim Kokemusta on.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos viestistäsi ja palautteestasi! Tässä onkin ollut niin monta käännettä. Mahdanko edes muistaa kaikkia.

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, pankin vaihtokin on käynyt mielessä, mutta nyt asiat ovat alkaneet sujua. Mahdammeko olla enää kovin tavoiteltava asiakaspari, kun pesä on jo tyhjentynyt ja volyymit pieniä.