Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 27. toukokuuta 2017

Parisuhde paremmaksi huonekalupelin avulla

Yksi kliseinen kotitapahtuma on sellainen, että vaimo suunnittelee uudet paikat huonekaluille ja miehen rooliksi jää siirtää ne. Klisee ja klisee, mutta meillä kuvio menee suunnilleen noin. Tosin vaimoni ei jaksa maanitella minua hommiin vaan hankkii siirtäjät suku- tai ystäväpiiristä.


Vaimoni on piirtänyt uuden asuntomme huoneita millimetripaperille oikeisiin suhteisiin. Pyysin häntä tänään tekemään myös liikuteltavat huonekalut. Näin saimme suunnittelujärjestelmän käyttöömme.

Seuraavana kolme versiota olohuoneen sisustukseksi. Tulisiko sinulla ideoita? Huone on kooltaan 6 x 5,6 neliömetriä. Alvar tarkoittaa Aallon tarjoilupöytää.





Tässä makuuhuoneet.


On muuten hyödyllinen apuväline.

Suunnitteleminen voisi sujua hauskasti, jos kumpikin asettelee vuorollaan huonekalulappusia laudalle. Kun tarpeelliset on aseteltu, jatketaan siirtämällä vuorotellen kaluste kerrallaan. Kun sijoittelu näyttää kummankin mielestä täydelliseltä, peli on päättynyt. Viimeisen siirron tekijä on voittaja.

Jos pariskunnista tuntuu, että on liian vähän yhteistä tekemistä, tässä on yksi mahdollisuus.

Vaimoni on nukkekoti-ihminen. Nyt me voisimme rakentaa yhdessä pahvista uuden kotimme pienoismallin ja nyplätä siihen sopivat huonekalut. Voisimme etsiä huonekaluliikkeiden sivustoilta kiinnostavia malleja ja tehdä niistä lelukopioita.

Mitä enemmän on vaihtoehtoisia huonekaluja käytettävissä, sitä enemmän syntyy erilaisia kokonaisuuksia, kun jaksaa vain pelata.

Meidän on saatava remonttihommat vireille siivota turhaa tavaraa pois nykyisestä kodistamme, joten aikaa voi olla niukasti pelaamiseen.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea edelleen uudesta asunnosta ja vanhan myymisestä. Kaikkihan meni lopulta melko sujuvasti. Ei tullut kodittomuutta eikä kahden asunnon loukkoa. Mutta se on ainakin itseltäni mennyt ohi, että miksi halusitte muuttaa pois Helsingistä ja miksi juuri Turkuun. Eipä sillä, että tuossa mitään omituista olisi, mutta ei paikkakuntaa yleensä hetken mielijohteesta vaihdeta.

Itse tein tuollaisen palapelin muuttaessani ensimmäiseen asuntoon ja sainkin huonekalut sopimaan soluasuntoon, mutta käytännössä se ei sitten mennytkään ihan yhtä mallikkaasti. Kovin tukkoinen olisi tullut, jos olisin noudattanut suunnitelmasni. Johtui varmasti kokemuksen ja näkemyksen puutteesta.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos! Usein muutokseen on monia samaan suuntaan vaikuttavia syitä tai motiiveja. Niin tässäkin. Kirjoitan niistä seuraavassa postauksessani. Olet oikeassa, kulkutilaa pitää jäädä.

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki: Sommitelkaa huonekalut sitten paikan päällä. Liikaa ei saa olla kalusteita, koska silloin on paljon helpompaa ja mielekkäämpää siivota! Rankalla kädellä vaan vähänkin ylimääräinen, jota ilman pärjäätte, pois. Hauskaa muuttoa ja Paljon Onnea Uuteen Elämäänne Turuus, sekä Taivaan Isän runsasta siunausta teille!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kovasti kannustuksesta. Minä olen vähän laiska mööpeleiden siirelemiseen. Mieluummin siirtelen paperilappuja :)