Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Jännitysnäytelmä 1

Tulin maanantaina sopineeksi asunnon katsomisen tälle päivälle Verkarannassa Liedossa. Vähän kadutti, kun on ajomatkaa mennen tullen. Olemme muutoinkin menossa Turkuun käymään ensi viikon lauantaina. Silloinhan voisimme lyödä kaksi torakkaa yhdellä laakilla. Lisäksi Verkarannan vankilamaisuus oli alkanut arveluttaa.

Vaimoni halusi lähteä nopeammin. Ajattelin sitten, että taotaan rautaa, kun se hehkuu. Varmistin eilen välittäjältä, että isäntäväelle käy. Lähdimme tänä aamuna ajamaan kohti Lietoa.

Olen soittanut viikonlopun reissumme jälkeen Verkarannan huoltoyhtiöön. Olimme kuulleet, että Verkaranta on vuokratontilla ja sitä emme halunneet. Kuulin, että huoltoyhtiö itse omistaa tontin ja asuntoyhtiö osan huoltoyhtiötä. Vuokrasopimus on voimassa vielä noin 80 vuotta ja hinta nousee jonkin elinkustannusindeksi mukaan. Yhden asunnon osuus vuokrasta on vain muutaman euron. Ei huolta siitä, että vastike alkaisi nousta nopeasti tonttivuokran vuoksi.

Eräs kiinteistövälittäjä on kirjoittanut blogitekstin Verkarannasta. Kirjoittaja vaikutti paikan asiantuntijalta. Olen soittanut hänelle ja kuullut, että Verkarannan asuntojen myynti sujuu hieman hitaasti. Johtuu kai paikan erikoisuudesta. Sain häneltä myös yhden kohteen toteutuneen kauppahinnan ja sen neliöt.

Olen saanut yhteyden kaveriin, jonka piti käydä meillä tekemässä meille remppakustannusarvion. Hän ei voinutkaan ottaa hommaa ja oli soittanut minulle, mutta puhelu oli mennyt vastaajaan. Ei siis ollut käynyt ovellamme. Hän ehdotti erästä toista ja sain puhelinnumeron.

Tapasimme välittäjän Verkarannan pääportilla. Asunnon pohja osoittautua hieman erilaiseksi kuin olin käsittänyt. Asunto on kuitenkin viehättävä. Se voisi olla uusi kotimme.

Asunnot ostetaan tunteella, mutta nyt pitää toimia järkevästi.

Olemme pohtineet, myisimmekö itse vai antaisimmeko välittäjälle. Tekisimmekö pintarempan itse vai teettäisimmekö vai myisimmekö ilman? Lupasin välittäjälle, että SKV:n Helsingin konttorilta voitaisiin olla yhteydessä meihin kotimme myymisestä.

Menimme katselmuksen jälkeen Kaarinaan tapaamaan ystäviämme. Sain sinne puhelun Helsingin Kotijoukkueesta. Luulin, että se on jokin urheiluseura ja että keräävät rahaa. Se onkin välitystoimisto.  Hän kertoi, minun käyneen Asuntojen hinnat -sivulla ja saaneen arvion kotimme hinnasta. Se on totta. Saamani hinta oli kuulostanut epäilyttävän korkealta. Soittaja sanoi, että hinta-arvio on epätarkka ja että voisivat tehdä tarkemman, jos pääsevät käymään.

Kysyin oliko arvio ylä- vai alakanttiin. Ei osannut sanoa. Hinta-automaatti näköjään kerää heille välityskohteita. Saahan kotimme arvioida. Yksi heidän myyjistään tulee huomenna käymään puoli kahdelta.

Soitin illalle erääseen maalausfirmaan. Heiltä tullaan arvioimaan remonttikustannuksia kymmeneltä.

Tuossa Itäväylän toisella puolella on yksi Pelican Self Storagen toimipiste. Voisimme viedä sinne roinaa pois silmistä.

Yksi SKV:n täkäläisistä edustajista on ollut yhteydessä. Hän tulee huomenna kolmelta.

Voisin käydä laittamassa lappusen asunnostamme asuntoyhtiömme kolmeen ala-aulaan.

Huomiselle illalle voisi vielä ottaa ainakin yhden välittäjän. Voisin pyytää Huoneistokeskuksesta. He voisivat myydä nopeasti, mutta pyyntihintakin pitäisi ehkä asettaa nopeaksi. Olisi sekin arvio hyödyllinen.

Nyt täytyy yrittää asennoitua siten, että tästä voi tulla jotakin, mutta voimme myös myydä kotiamme rauhassa ja odottaa, että Verkarannasta tulee muita kohteita myyntiin.  


Aloitetaan markkinointi nyt heti. Haluaisitko tulla harkitsemaan, ostaisitko kolmion Herttoniemestä? tiedätkö jonkun, jota voisi kiinnostaa? Upeat maisemat yli Helsingin. Voit laskea montako kirkkoa paikallistat. Voit seurata Tukholman ja Tallinnan lauttoja  horisontissa. Hyvät palvelut ja erinomaiset yhteydet. Metro ajaa keskustaan vähän päälle kymmenessä minuutissa. Vaikka palvelut ovat lähellä, niin ovat myös hienot ulkoilumaasto. Voit lähteä kävelylle Viikin suuntaan ja nauttia Vanhankaupunginlahden näkymistä. Voit myös käydä ihailemassa Kivinokan idyllisiä mökkimaisemia.

Oliko myyvää? Putkiremontti on muuten tehty. Sähköpostiosoitteeni löytyy tästä blogini sivupalkista. Puhelinnumeroni on 044-7756 318.

Elämä on.

2 kommenttia:

Päivi Lehto kirjoitti...

Hei! Olen lukenut blogiasi yli vuoden, naapuriitalossa kun asun. Möimme kuukausi sitten 4h asunnon Hiihtäjäntieltä. Putkiremontti valmistui syksyllä.

Asuntomme möi Kiinteistömaailma 5 päivän sisällä toimeksiantosopimuksen tekemisestä. Asuntomme vaatii pintaremontin jonka mietimme tekevämme. Onneksi emme tehneet, asunnon ostanut nuoripari sanoi haluavansa tehdä oman mielensä mukaisen remontin, joten rahat olisi menneet hukkaan. Saimme sen hinnan, jonka pyysimme. Vanhassa Herttoniemessä on vähän isoja asuntoja myynnissä. Olisimme varmaan saaneet asunnon myytyä itsekin. Onnea myyntiin!

Heikki Honkala kirjoitti...

Paljon kiitoksia naapuri! Mainiota saada tietoja tuoreista kokemuksista.