Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Miljoona sivulatausta

Kun lasketaan yhteen jokainen yksittäinen blogini sivun lataaminen, mukaan lukien omat vierailuni, Bloggerin laskurin mukaan kokonaissumma saavutti tänään miljoonan rajan.

En tiedä, pystyykö Blogger torjumaan kaikenlaisten robottien ja bottien vierailuja blogiini. Blogisti Sofia B:n mukaan ei. Hän kirjoittaa StatCounter-laskurista, jota käytän toisena blogini kävijälaskurina. Hänellä on sama kokemus kuin minullakin. Blogger antaa paljon isomman luvun kuin Statcounter. Jälkimmäinen antaa bruttosummaksi minulle alle puoli miljoonaa.Sofia B arvelee eron johtuvan siitä, että jälkimmäinen ei laske kaiken maailman mönkijöitä mukaan. Syy eroon ei ehkä ole tuo.

Minulla nimittäin ei ole StatCounter-asetuksissani ruksattuna tälle blogilleni kohtaa "Ignore visits from Crawlers & Bots for this project?"

Bloggerin omistaa mahtava Google. Luultavasti noin vahva toimija pystyy halutessaan seuraamaan nettiliikennettä paljon perusteellisemmin kuin StatCounter.

Miljoonan kerran jakauman teoreettiset ääret ovat yksi tai miljoona ihmistä (jos kaikki ovat ihmisiä). Joko yksi ihminen on ladannut blogini sivun miljoona kertaa tai miljoona ihmistä kerran. Ehkä tuhat ihmistä on käynyt tuhat kertaa. Tarkka suhde tuskin on mikään näistä.

Statcounter tarjoaa lajitellumpia tietoja kuin Bloggerin perusominaisuus. Siellä luokitellaan aktiivisuus muun muassa käynteihin (page views), uniikkeihin vierailuihin (unique visits)  ja uudelleenvierailuihin (returning visits). Ensin mainittuun lasketaan mukaan nekin, jotka jostakin syystä harhautuvat blogiini ja lähtevät samantien pois.

StatCounterissa voi säätää vierailujen välistä "joutoaikaa" (idle time between visits). Se tarkoittaa, että jos sama kävijä tulee tietyn ajan kuluessa uudestaan, tätä ei lasketa uudeksi uniikiksi vierailuksi. Minulla väliksi on säädetty 12 tuntia. Olen saattanut muuttaa sitä jossakin vaiheessa.

Paluuvierailuihin lasketaan ne, jotka tulevat blogiini uudestaan. Luulisin rajan menevän tuossa samassa tuntitusinassa.

Uniikkien vierailujen osuus on maaliskuusta 2014 laskettuna 63,4 prosenttia kaikista käynneistä ja paluuvierailujen 23,2 prosenttia. Paluuvierailujen suhde uniikkeihin on 36,6 prosenttia.

Päättelen noista luvuista, että osaa blogiini saapuneista ei sisältö kiinnosta ollenkaan, osa kiinnostuu ja viihtyy blogin parissa, osa palaa ja osa ottaa lukemisen tavakseen.

Olkoon nyt kumpi bruttomäärä tahansa lähempänä oikeaa, blogini on ollut hyvin suosittu ja lämmin kiitos siitä kaikille lukijoille.


Ei kommentteja: