Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Seuraava siirto (1)?

Päättäväinen ostajamme nykäisi meidät seuraavaan vaiheeseen tässä asuntohankkeessamme. Kiitos sinulle Anne, jos satut lukemaan tätä!

Näinkin voi käydä. Tuntuu kuin olisimme vasta alkuun päässeet. Niin siinä todella kävikin.

Tänään olemme vaimoni kanssa kammanneet perusteellisesti Turun ja sen ympäristön asuntotarjontaa, vähän muualtakin. Varmaan on syytä pitää sihti Varsinais-Suomessa, koska TYKS on ainoa paikka, jossa Helsingin lisäksi tehdään kantasolusiirtoja.

Liedon Verkarannassa olevan kohteen korkea hoitovastike on alkanut arveluttaa. Jos haluamme, voimme ottaa kolmisenkymmentätuhatta tasaerälainaa (annuiteetti) ja hoitaa sen pois erotuksella noin viidessätoistavuodessa, jos tämän asunnon hoitovastike on pari sataa halvempi.

Suurin osa tarjolla olevista asunnoista on tavanomaista tavaraa. On paljon oikein kelvollisia vaihtoehtoja. Olemme löytäneet myös muita erikoisuuksia kuin Verkarannan. Turun Varissuolla on peräti 162 neliötä yhdennessätoista kerroksessa ostarin vierellä olevassa tornitalossa. Ostoksille pääsisi vaikka aamutossusillaan. Velaton hinta on kummallisen edullinen, mutta hoitovastike lähentelee 900 euroa. Emme me kaksin noin monilla neliöillä mitään tee. Torniin voisi tosin ottaa alivuokralaisia ja maksaa tuotoilla vastiketta, mutta emme taida ruveta.

Neliöitä on saatavissa halvalla, kalliilla ja siltä väliltä. Meidän on päätettävä, kuinka paljon olemme valmiit maksamaan ympäristön viihtyvyydestä.

Kaunis rivari Kaarinassa hyvien palvelujen lähellä paikalla, josta meren rantaan on vain 150 metriä eikä näköesteitä ole välissa. Hinta on korkea, mutta olisi meille mahdollinen. Jos ostamme muualta saman verran neliöitä, säästämme paljon rahaa.

Lopullinen päätös on syytä tehdä monien asioiden järkevänä kompromissina, mutta pitää asunnon myös viehättää, kun siitä tulee uusi koti. Joudun täsmentämään. Valinta pitää tehdä järjen ja tunteen kompromissina.


Tällä viikolla on taas kontrollin aika. Käyn verikokeessa, tapaan hematologin ja ehkä tiputuksen.

Ei kommentteja: