Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Seuraava siirto (2)?

Nyt on ollut punninnassa kaksi kotivaihtoehtoa. Aivan Turun sydämessä on neliö, melkein nurkan takana Vanhasta Suurtorista, joka on Prinkkalan talon edessä. Prinkkalan talon parvekkeelta julistetaan joulurauha kerran vuodessa. Vastapäätä Prinkkalaa Vanhaa Suurtoria, Uudenmaankadun ja Brahenpuiston toisella puolella on Turun Tuormiokirkko. Valitettavasti myytävä asunto on kahden kovin liikennöidyn kadun risteyksessä. Koko on kompakti 82 neliötä ja putkiremontti tehty. Hoitovastike on kohtuullinen, alle kolme sataa.

Parin kilometrin päässä Suurtorilta, Petreliuksessa, on tarjolla oikein kompakti alle 90 neliöinen kolmio, jonka pohja olisi meille ihanteellinen. Petrelius on 60- ja 70-luvuilla rakennettu lähiö, joka on varsin viihtyisä ja Fölin bussi kulkee alueelle. Muistamme, kun Petrelius oli rakenteilla. Asuimme vuoden Ilpoisissa, jonne kulkeva bussireitti kulki Petreliuksen alueen vierestä.

Asunto on kuudennessa kerroksessa, joten taivastakin on helppo katsella. Hoitovastike on alle kahden ja puolen sadan. Asunnossa on kivasti yhdistetty olohuone, yksi makuuhuone ja aula. Makuuhuone olisi minulle oivallinen studio. Asunto on huomattavasti edullisempi kuin Tuomiokirkon kulmilla oleva neliö, mutta tässäkin on hankala ominaisuus.

Asunnossa on tehty luksusremontti. Asunto on erittäin hyvässä kunnossa, mutta joutuisimme todennäköisesti maksamaan turhasta. Asunto on tosin huomattavasti edullisempi kuin kirkon kulmilla oleva kolmio, mutta käytännössä joutuisimme maksamaan kylpyhuonessa olevasta spa-altaasta ja niin hienosta suihkukaapista, että uskaltaisikohan siihen mennä. Seinät on tapetoitu sellaisiksi, ettemme jaksaisi niitä katsella. Maalaushommiin joutuisimme. Kävisi juuri niin typerästi kuin asunnon myyntipuuhissa voi käydä. Omistaja tekee pintaremontin siten, että ostaja tekee sen uudestaan. Keittiövarustus olisi mieluinen, parasta mitä osaa toivoa.

Petreliuksen asunnon hinnasta tuskin voi paljoa tinkiä. Hinta on sellainen, ettei sitä kannata Petreliuksen kolmiosta maksaa. Tulisipa Petreliuksesta myyntiin vastaava asunto, jossa remontti olisi tehty vaatimattomammin ja siinäkin putkirodeo olisi ohi.

Lopuksi makaaberia huumoria. Petrelius olisi siksikin hyvä paikka, että Turun hautausmaa on lähellä.






4 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Jaahas. Kannustan teitä kaikissa muuttopuuhissanne. Petreliuksen amme ja suihku ovat ärsyttäviä, mutta ehkä niistä voisi oppia pitämään. Tapettien vaihtaminen on helppoa ja halpaa. Se tekotiiliseinä on hankalampi varmaan... Mutta onneksi teillä on Turussa parasta asiantuntemusta siihen. Keskustan asunto on tosi kivan näköinen. Ei kai se joulurauhanjulistus niin paljoa häiritse?

Heikki Honkala kirjoitti...

No ehkä sen julistuksen kestää, kun tulee niin harvoin :)

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on entinen turkulainen, itärajalle joutunut, jo ihan vihreä kateudesta...

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos viestistäsi. Minulla on isän puolelta nykyisen itärajan takaa tulleet geenit. Äidin puolelta ne ovat länsisuomalaiset. Olemme vaimoni kanssa asuneet Turussa 70-luvulla, joten tutulle seudulle olemme siirtymässä.