Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

lauantai 15. huhtikuuta 2017

Seuraava siirto (3)?

Tutkimme vimmatusti Turun ja sen ympäristön asuntotarjontaa.

Reunaehtoja on paljon. Olemmehan varttunut pari. Kaksikerroksinen rivi- tai paritalo ei tule kysymykseen. Julkisen liikenteen yhteyksien pitää olla hyvät. Tärkeimpien palvelujen on syytä olla kohtuullisen lähellä.

Olen etsinyt huvikseni mitä erilaisimpia vaihtoehtoja. Esimerkiksi Merimaskussa on ihastuttava hirsirakenteinen huvila, joka kävisi pysyväksi asunnoksi. Se on korkealla kalliolla ja näkymät ovat sen mukaiset.  Kohde on arkkitehtuuriltaan mielenkiintoinen. Näyttää kuin siinä olisi torni. Huvila on rakennettu vuonna 2001. Se on hyvin tilava. Mutta ...  rakennus on kaksikerroksinen.

Yksi hauska vaihtoehto olisi ostaa edullinen kesämökki ja sen lisäksi Turusta yksiö tai kaksio.

Turun keskustassa on useita kiinnostavia vaihtoehtoja. Olen laskeskellut, että voisimme hankkia aiemmin harkitsemiamme kalliimmankin vaihtoehdon, jos sen hoitovastike on edullinen. Jos velkaa jäisi, kuukausierän voisi mitoittaa kevyeksi.

Putkiremontti on hurja ja kallis vaihe, jos sellainen tulee eteen. Joissakin mielenkiintoisissa kohteissa sellainen on suunnitteilla tai luultavasti tulossa ajankohtaiseksi lähivuosina. Tällaisissa tapauksissa tilanne vaikuttaa myyntihintaan. Jos toteutuva hinta on riittävän edullinen, kohde voisi tulla kyseeseen. Olemme eläneet yhden putkiremontin. Ei se niin kauheata ole, kun muuttaa evakkoon pahimmaksi ajaksi.

Useisiin Turun vanhoihin taloyhtiöihin liittyy pelottava riski. Kaupungin keskustan pohjaveden pinta on laskenut. Puupaaluilla seisovat talot saattavat vajota. Paalut eivät kestä, kun maa kuivuu. Näin on käynytkin. Paalut voivat olla kalliolla, mutta niiden yläpäät voivat silti pettää. Tällaiset asiat on selvitettävä perinpohjaisesti. Paalutuksia voidaan parantaa, mutta korjaaminen luultavasti maksaa paljon.

Myös mahdollinen julkisivuremontti on otettava huomioon. Sellainenkin voi olla hyvin kallis.

Kun oikein innostumme jostakin kohteesta, on varmaan syytä tutustua myös kyseisen yhtiön taseeseen.

Jotkut kohteet ovat remontoitu siten, että joutuisimme korjaamaan jälkiä. Esimerkiksi Petreliuksen asuntoon on laitettu tapetit, jotka eivät ole meidän makuumme. Yhdessä makuuhuoneen seinä näyttää kuin se olisi verhoiltu tiilillä. Kerros voi olla ohut, mutta se vähentää silti pienen huoneen pinta-alaa.

Tämä on mielenkiintoinen opintomatka.

Menemme ensi viikolla katsomaan useita kohteita. Yksi Yliopistokadun kohde on lähes täydellinen, mutta siihen on luultavasti tulossa putkiremontti.


Ei kommentteja: