Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 15. marraskuuta 2014

Valmistautumista vaimon paluuseen

Siivoiltu ja se missio jatkuu. Vaimo saapuu iltapäivällä Roomasta kotiin. Pitäisiköhän pyykit pestä? Niitä pitäisi levitellä kuivumaan sinne ja tänne. En taida. Kaupassa olisi hyvä käydä, mutta kentän Alepassaskin voisin käydä, kun menen vastaan. Toivottavasti ei käy kuten Kreikan Saronidassa sapattivuonna, kun olin laittanut mielestäni huushollin kohtalaiseen kuntoon ja vaimo saapui ystävämme kanssa paikalle Suomesta. Että niiden piti jo samana päivänä ruveta paikkaamaan siivoustani, ainakin ystävämme touhusi kovasti.

Pitää varmaan yrittää saada nämä kotihommat pian pois käsistä, jotta jää aikaa tehdä TaiK:n projektia. Löysin siihen malliksi kauniin katunäkymän Sienasta, josta olen maalannut ennenkin. Tein sitä eilen jonkin matkaa. Homma tuntuu aika rapsutukselta digipöydän kautta. Tähän astinen tuotos näyttää aika litteältä, mutta viehättää kuitenkin. Voisin jättää syvyyden virittämättä tässä ensimmäisessä versiossa, antaa vain värien ja muotojen puhua.

Jos ehdin, voin tehdä lisää teoksia Strassbourgin katedraalin tornista kuvatuista kaupunkinäkymistä ja/tai Lyonin ilta-auringossa kylpevistä taloista ja niiden savupiipuista. Ehkä Sienasta riittäisi tuo litteä versio.


Ystävämme ovat käyneet tapaamassa syöpäveljeäni Terhokodissa. Voi voi. Vointi kuuluu olevan sellainen, että meidän on syytä kiirehtiä vierailuamme, jos aiomme ehtiä. Röntsytaudillani, joka voinee kestää kaksikin kuukautta, ei tässä tilanteessa liene merkitystä.

Ei kommentteja: