Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 27. marraskuuta 2014

Hyviä oppeja, palvelun normalisointia ja flunssa-asiaa

Olin taas TaiK:ssa ja joudun perumaan sanojani. Tuumin äskettäin, että Photoshopilla maalatessa menee aikaa samoin kuin perinteisinkin keinoin työskennellessä. Photoshopilla voi tehdä itse kynän kärjen profiilin. Jos tekee talon kattolaattoja, voi tehdä laatan muotisen profiilin. Photoshopia voi sitten säätää niin, että jälki kääntyilee satunnaisesti annetuissa puitteissa. Värin ja sen vahvuudenkin saa vaihtelemaan. Näin jäljestä tulee luonnollista ja kliinisyyden riski vältetään.

Opimme myös miten vaikkapa netistä löytynyttä valokuvaa voi käyttää hyväksi maalauksen perspektiivin rakentamisessa. Esimerkiksi kuvassa olevasta talosta voidaan johtaa perspektiivipiste ja horisontin taso. Näiden ja talon avulla voidaan piirtää uusia rakennuksia niin, että ne tulevat uskottavasti perspektiiviin.

Hyödyllisiä keinoja.




Yhteiskäyttöautomme, jolla huristelemme poikani huushollin kanssa vuorotellen, ei aina ole vapaana, kun tarvitsisimme. Silloin voimme käyttää CityCarClubin yhteiskäyttöautoja. Viime keskiviikon vierailullamme Terhokotiin kävi näin. Poimin auton työpaikkani lähellä olevasta CCC:n pisteestä, hain vaimoni Kalliosta keramiikkakurssilta, kävimme Terhokodissa ja palautin auton melkein kotimme vieressä olevaan CCC:n pisteeseen. Kätevää.

Missä tahansa palvelussa tapahtuu joskus virhe ja silloin asiakkaalle on erityisen merkityksellistä, että palvelun tuottaja normalisoi tilanteen nopeasti. Kun hain autoa työpaikkani läheltä, auton oven avaus ei syystä tai toisesta onnistunutkaan. Ovi avataan puhelimen avulla, mutta nyt se pysyi kiinni. Soitin CCC:in ja he yrittivät avata ovea sieltä. Ei onnistunut. Jos olisimme olleet menossa häihin tai hautajaisiin, olisi pitänyt ottaa taksi, mutta nyt aikataulu oli joustava. CCC:sta luvattiin lähteä heti tuomaan toista autoa käyttöömme, mutta jos alkuperäinen auto aukeaisikin, voisimme ottaa sen kunhan vain ilmoitamme heille. Jäin odottamaan toista autoa.

Ajattelin käydä odottaessani ostamassa kukkapuketin Pasilan asemalta. Sitten näinkin auton valojen syttyvän ja menin se luokse. Ovet olivat avautuneet. Lähdin liikkeelle ja soitin palveluun. Sieltä kerrottiin, että vara-auto on jo lähellä Pasilaa, mutta alkuperäisen auton ottaminen sopii. He lupasivat hyvittää viivästysajan veloituksesta.

Arvostin tässä sitä, että he lähtivät heti tuomaan vara-autoa. Tällainen lisää palvelun luotettavuutta ja antaa muutoinkin hyvän kuvan palvelun laadusta.




Jos olet sattumalta saanut äskettäin tämän syksyn flunssaviiruksen, voin kertoa sinulle, että tauti saattaa vaivata sinua kuukauden. Minulla on jo toinen kuukausi alkanut. Kurkkuni on onneksi jo huomattavasti paremmassa kunnossa. Iltayskä häiritsee vielä nukahtamista, mutta yskänlääke tuntuu auttavan. Nokkakin vuotaa vielä ajoittain. Luultavasti pääsen piakkoin eroon tästä riesasta ja voin alkaa taas ulkoilla

Kuvissa vaimoni joulutunnelmia.

Ei kommentteja: