Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 21. heinäkuuta 2016

Jännittävää


Kävin aamulla verikokeessa. Sillä mitataan, onko syotmegaloviiruksen aktiivisuus muuttunut. Toivoisin saavani tuloksen tänään sairaalassa.

Kela-taksi toimii siten, että asiakas maksaa alkuun joka matkasta omavastuuosan. Herttoniemen ja Meilahden välillä matkan normaalihinta on suunnilleen sama kuin omavastuuosan enimmäismäärä (25 €). Omavastuuosuutta on korotettu huomattavasti. Pari vuotta sitten lymfoomani aikoihin se oli noin 15 euroa.

Kela-taksi kustannuksissa on 300 euron maksukatto. Kun se tulee täyteen, ei tarvitse maksaa enää mitään. Kelalta tulee kortti, jolla asia hoidetaan. Soitin tänään Kelalle ja kysyin tilannettani. Meillä on katto tullut täyteen jo toukokuussa ja Kelan tietojen mukaan meille on tullut kortti. Emme ole kumpikaan sellaista huomanneet. Lupasivat lähettää uuden. Liikaa maksettu lähetetään takaisin.

Kaltaiseni vakavasti sairaan kannalta tämä taksituki on todella tervetullut. Kun käytän nyt taksia neljä kertaa päivässä, parin viikon kulut olisivat ilman maksukattoa toista tonnia.

Lämpimät kiitokset taas teille some-ihmiset, jotka olette taas kannustaneet minua blogissa, Facebookissa tai muualla tällaisessa jännittävässä vaiheessa!

4 kommenttia:

Mauno kirjoitti...

Tuo maksukatto onkin hyvä, jos on niin että enemmänkin on Kela-taksi käytössä. Meillä on sairaalaan reissuja suhteellisen harvoin, ja olemmekin menneet autolla tähän saakka. Nyt sitä ei kuitenkaan meillä enää ole, joten olen suunnitellut että tilaan taksin seuraavalla kerralla.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kommentista. Lykkyä jatkoon!

Pirjo R-k kirjoitti...

Kiitos blogista. Tuo taksituki onkin hyvä. Meillä myös äiti on käyttänyt taksia joihinkin matkoihin, mitä on sairaalalle tehnyt. Kovat kannustukset täältä! Hyvä, jos ylimääräiset maksut saa takaisin.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos palautteesta ja kannustuksesta. Mukavaa kevättä!