Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 22. heinäkuuta 2016

Katetri?

Aamukeikka meni hyvin, koska iltainen kanyyli toimi moitteetta. Sairaanhoitaja kertoi laittaneensa ehdotuksen katetrin asettamisesta. Se on perusteltua, koska kanyylivaikeuksia on jatkuvasti. Vaikka olenkin saanut kaikkiin kolmeen tiputuskatetriini joko sienen tai pöpön, asennus kannattaa, koska mahdollisen ongelman ilmaantuessa olemme jo varmaan päässeet huomattavasti pidemmälle.

Iltainen venynyt keikka painoi hartioilla, vaikka olin nukkunut hyvin ja sain tulla vasta kymmeneksi. Väsytti aivan mahdottomasti. Minulle on kerrottu, että tämä lääkityskin väsyttää. Nukahdin tiputusta saadessani, mikä teki hyvää. Kuntoni kangertelee nyt. Meikun käytävissä kulkiessani istahtelen välillä lepäämään.

Käytän nyt runsaasti taksipalveluja ja tähän astinen tuntumani on, että taksi tulee nopeasti. Paluukyytiä jouduin tänään kuitenkin odottemaan ainakin puolisen tuntia. Kuljettaja kertoi viivästysten johtuvan siitä, että kaikki taksit eivät halua ottaa kela-kyytejä. Kyydit tulevat järjestelmään tarjolle ja kuskit poimivat niitä valintansa mukaan. Syyksi hän sanoi sen, että Kelalta joutuu maksua odottamaan pari viikkoa. Rengeille asia lienee samantekevä, mutta osa taksi-isännistä halunnee rahansa ajoissa.




Ei kommentteja: